Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer pri 35 letih igra na vrhunskem nivoju. Na turnirju v Halleju sploh ni izgubil niza, v finalu pa je domačina, Nemca Aleksandra Zvereva, v 53 minutah igre premagal s 6:1, 6:3.

Po porazu v prvem krogu Stuttgarta je Baselčan tokrat prikazal odlično igro. Še največ težav je imel v polfinalu, kjer je Rusa Hačanova premagal s 6:4 in 7:6 (5). Po osvojitvi turnirja je bil zelo vesel dviga forme pred Wimbledonom, kjer bo lovil že svojo osmo zmago. »Po porazu v Stuttgartu sem nekoliko podvomil vase, saj sem prvi dvoboj na travi izgubil prvič po 15 letih. Te zmage sem še toliko bolj vesel, saj sem si dokazal, da znam še vedno zelo dobro igrati na travi. To je zame in za mojo samozavest zelo velika spodbuda,« je povedal Roger Federer. Peti igralec na svetovni lestvici se je z zmago v Nemčiji in osvojitvijo četrtega turnirja letos (ob Halleju še Melbourne, Indian Wells in Miami) tako postavil ob bok Špancu Rafaelu Nadalu, ki je leta 2017 slavil prav tolikokrat.

Do presenečenja pa je prišlo na drugem turnirju ATP v Queensu, kjer sta že v prvem krogu izpadla prva nosilca Andy Murray in Stanislav Wawrinka. V finalu sta tako zaigrala četrti nosilec Hrvat Marin Čilić in nepostavljeni Španec Feliciano Lopez. Zadnji je nasprotniku v drugem nizu ubranil zaključno žogico, nato pa slavil s 4:6, 7:6 (2) in 7:6 (8).

Tenisačice so končale turnirja v Birminghamu in na Majorki. V Angliji se je prve zmage na travi po štirih letih veselila Čehinja Petra Kvitova, v Španiji pa je slavila 19. igralka sveta, Latvijka Anastasija Sevastova.

Ta teden bosta v Eastbournu turnirja za moške in ženske, kjer bo nastopil tudi Srb Novak Đoković, pri ženskah pa vse najboljše s svetovne lestvice, in v Anatalyi v Turčiji. Ob koncu tedna bodo vse oči že uprte v Wimbledon, kjer bo v petek žreb parov, v ponedeljek pa se bo začel glavni del tekmovanja. Že zdaj je jasno, da se bodo člani velike četverice (Murray, Đoković, Nadal in Federer) prvič lahko srečali šele v polfinalu. Od Slovencev si bosta mesto v glavnem delu turnirja skozi kvalifikacije skušala priboriti Grega Žemlja in Blaž Kavčič.