Dva kroga pred koncem nogometnega prvenstva je prvak Maribor dosedanjim bledim predstavam dodal še poraze in bil v Ljudskem vrtu »nagrajen« s koncertom žvižgov. Igra Maribora še zdaleč ni spodbudna pred hitrim začetkom evropskega poletja. S tekmovalnega vidika bo v prvi ligi napeto predvsem v spodnjem delu lestvice, kjer med Aluminijem, Krškim in Rudarjem poteka troboj za izognitev devetega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za nastop v prvi ligi.

V Dnevnikovem glasovanju za najboljšega igralca prejšnjega kroga je po izboru Bojana Prašnikarja, Saša Udoviča, Branka Oblaka in naše redakcije prepričljivo zmagal napadalec Matej Podlogar, ki je bil med najopaznejšimi pri celjski zmagi v gosteh proti Mariboru (2:0). Podlogar je v tej sezoni v celjskem dresu igral več kot 2000 minut, v skupni razvrstitvi pa je skočil na šesto mesto in je le še točko oddaljen od klubskega soigralca Daliborja Volaša. Od vodilne peterice v 34. krogu nihče ni dobil novih točk, zato je tik pred nazivom najboljšega nogometaša sezone mariborski kapetan Marcos Tavares. Ogrozi ga lahko le še Dare Vršič, ki pa v zadnjem obdobju zaradi različnih razlogov ne igra v vijoličnem dresu.

V minulem krogu je drugo mesto zasedel hrvaški napadalec Mihael Rebernik, ki brani barve Aluminija. Rebernik je dosegel dva gola za remi na gostovanju v Velenju, kjer so vsi štirje zadetki padli že v prvem polčasu. Tretji je bil koprski nogometaš Senijad Ibričić, ki se proti Olimpiji (2:2) ni vpisal med strelce, a je bil med najbolj razpoloženimi na Bonifiki. Četrto mesto je vpisal celjski vezist Lovro Cvek, ki je v Ljudskem vrtu načel mariborsko mrežo, peti pa je bil Španec Alvaro Brachi, ki tekmuje za Domžale. Brachi je bil najboljši nogometaš na tekmi proti Gorici, ko ni bilo zmagovalca (1:1).

Pred zadnjim dejanjem letošnjega prvenstva se obeta odprt boj tudi za kralja med strelci. S šestnajstimi goli vodi velenjski duo Dominik Glavina – John Mary, za ovratnik pa jima diha Luka Zahović. Mariborčani bodo do konca prvenstva igrali tudi za Zahovića, da bodo poleg nove zvezdice imeli tudi prvaka med strelci.