Olimpija je morala takoj po začetku igrati z le desetimi igralci na igrišču, saj se je v obrambni akciji poškodoval Nik Kapun, kar je bila nova, dodatna skrb za trenerja Safeta Hadžića. Namesto nesrečnega 23-letnega igralca sredine je vstopil ponočevalec Blessing Eleke.

Prvi nevaren poizkus je pripadel gostom, proti vratom Olimpije je v četrti minuti z razdalje sprožil Milivoje Novaković. Izkazal se je vratar zelenih Rok Vodišek, ki je 18 minut kasneje prekinil protinapad nasprotnika, ko je pogumno krenil iz svojih vrat in s tem zmedel ravno Novakovića, ta si je namreč ob tem žogo podaljšal v golavt.

Razmerje moči je bilo na stožiški zelenici sicer enakovredno; pri gostih iz Maribora velja izpostaviti zelo aktivnega Dina Hotića, pri zelenih pa je imel najlepšo priložnost prvega dela Eleke. Po izvedbi kota v 37. minuti je iz neposredne bližine uspel streljati, a se je izkazal vratar Jasmin Handanović. Tri minute kasneje je na drugi strani predložek Mitje Vilerja stresel prečko.

Obramba v prvem, napad v drugem polčasu

Če so razgreti navijači v prvih 45 minutah videli predvsem obrambno naravnano predstavo, se je to v nadaljevanju docela spremenilo. Že uvodne minute so bile bistveno bolj vroče, preteklo pa je tudi nekaj krvi, ko sta trčila Eleke in Leon Benko, ki jo je odnesel s prebito ustnico. Benko je imel po predložku pred mariborskega vratarja z glavo priložnost popeljati Olimpijo v prednost, toda ostal je pri osmih prvenstvenih zadetkih.

Šest minut kasneje je v 59. minuti po napaki obrambe Maribora slabo reagiral Danijel Miškić. 23-letni vezist se je namesto za podajo odločil za strel, ki je švignil krepko čez prečko gostov. Ob prelomu 60. minute je bila tekma nato zaradi pirotehnike za kratek čas prekinjena.

Po prekinitvi je začelo 'pokati' tudi na igrišču

Dotlej nevidni mariborski kapetan Marcos Tavares je našel luknjo v obrambi Olimpije, zaposlil Novakovića, toda ta ponovno ni našel poti mimo razpoloženega čuvaja mreže zelenih. 18-letni Vodišek je prebral namero strelca in obranil strel v levo iz neposredne bližine.

Po ukradeni žogi je imel kmalu zatem za zelene ponovno priložnost zabiti Benko, a se mu je strel v 65. minuti povsem ponesrečil. Le minuto kasneje je 33-letni Hrvat dobro utekel in ob tem pred gol poslal zelo nevaren predložek, žoga pa po odboju vendarle ni pristala v mreži Mariborčanov.

Priložnosti so se začele vrstiti na obeh straneh, bolj nevarni pa sta zamudila v 79. minuti najprej Luka Zahović: iz težkega položaja je sicer uspel streljati, toda na golovi črti je žogo zanesljivo ujel ljubljanski vratar. Minuto kasneje ni uspel vnovičnega nesporazuma gostujoče obrambe izkoristiti Andraž Kirm. Zadetek bi bil zelo verjetno odločilen, saj je po močnem strelu vezista do konca ostalo dobrih deset minut, v katerih so nato imeli več od igre igralci Olimpije, toda do spremembe rezultata ni prišlo.

Mariboru torej ni uspelo potrditi naslova prvaka že v Ljubljani, Olimpija pa se bo morala za drugo mesto še boriti, a so pod taktirko Safeta Hadžića Ljubljančani videti bistveno bolje kot nekaj mesecev nazaj. Danes se lahko za točko zahvalijo predvsem mlademu čuvaju mreže Roku Vodišku, Mariborčani pa bodo naziv najboljšega v letošnji sezoni skušali potrditi doma, ko bodo v 32. krogu v Ljudskem vrtu pričakali Gorico.