Ker je v Franciji vse v znamenju predsedniških volitev, kjer se bosta 7. maja v drugem krogu pomerila neodvisni kandidat Emmanuel Macron in kandidatka skrajne desnice ter članica Nacionalne fronte Marine Le Pen, ne preseneča, da je svoje mnenje podal tudi Zinedine Zidane. Ob tem se je obregnil predvsem ob stranko Le Penove, ki jo je nekdanji nogometaš ostro kritiziral že leta 2002, ko se je za predsedniški stolček potegoval njen oče Jean-Marie Le Pen.

»Ljudje se morajo v prvi vrsti zavedati, kaj bi povzročila izvolitev stranke, katere ideje se ne skladajo s francoskimi vrednotami. Izvolitev Jeana-Maria Le Pena bi lahko imela resne posledice,« je pred 15 leti svaril 44-letnik.

Čeprav je bil nogometni strateg tokrat manj zgovoren kot leta 2002, pa je dal jasno vedeti, da svojih političnih nazorov v tem času ni spremenil. »Moje sporočilo je enako tistemu iz leta 2002. Moje prepričanje in zamisli se močno razlikujejo od tistih, ki jih širi Nacionalna fronta, zato bi si želel izogniti njihovi zmagi,« je na tiskovni konferenci pred sobotnim prvenstvenim obračunom z Valencio povedal Zidane.