Maribor je v velikem pričakovanju štirinajste državne krone. Vijoličnim do novega naslova manjka še ena zmaga, ki jo bodo naskakovali v soboto zvečer na velikem derbiju z Olimpijo v Stožicah. Maribor si je državno lovoriko v Ljubljani nazadnje zagotovil maja 2001, ko je ravno v zadnjem prvenstvenem krogu na razprodanem stadionu za Bežigradom remiziral 1:1 in uprizoril šampionski ples.

Maribor vztrajno nabira točke, čeprav z igro ne blesti. Tako je bilo tudi v minulem krogu, ko so Domžale prevzele pobudo, zmagal pa je Maribor po golu kapetana Marcosa Tavaresa že v osmi sekundi. To je bila tristota domača zmaga štajerskih nogometašev v prvi ligi, Tavares pa je v Dnevnikovem glasovanju za najboljšega posameznika kroga zbral največ točk. Tavares je bil dlje časa vodilni nogometaš slovenske lige, šest krogov pred koncem prvenstva pa je znova prevzel vodstvo in se odlepil od prvega zasledovalca Dareta Vršiča, za katerega ni več prostora v mariborski postavi. Brazilec s slovenskim potnim listom je na dobri poti, da postane tudi končni zmagovalec letošnjega glasovanja.

Na drugo mesto se je uvrstil goriški napadalec Miran Burgić, ki je zadel za zmago proti Radomljam, v primorskem dresu pa je dosegel že petdeseti gol. Burgić le še za en zadetek zaostaja za najboljšima strelcema prvenstva Luko Zahovićem in Dominikom Glavino. V minulem krogu je bil tretji mariborski vratar Jasmin Handanović, ki je ukrotil vseh šest domžalskih poskusov, ki so leteli v okvir štajerskih vrat. Četrti je bil ganski napadalec v dresu Olimpije Issah Abass, ki je v Krškem zrežiral prvo spomladansko zmago Ljubljančanov. Točko za peto mesto je osvojil domžalski vezist Žan Majer, ki ga je na zadnjo reprezentančno akcijo povabil celo selektor Srečko Katanec.