Po odstopu Tonija Balažiča so člani Mercatorjevega nadzornega sveta, ki jim predseduje Ante Todorić, sin predsednika uprave in lastnika Agrokorja Ivice Todorića, za novega predsednika uprave imenovali Tomislava Čizmića. Nadzorniki so Balažiča odpoklicali brez krivdnih razlogov na strani predsednika uprave, pripadla pa mu bo tudi odpravnina. V Mercatorjevi upravi še naprej ostaja hrvaški državljan Igor Mamuza.

Ob odhodu je Balažič povedal, da je ponosen na zadnjih pet let, ki jih je preživel v Mercatorju. »Kljub razmeram na trgu Mercator ostaja v regiji dober plačnik, tako državi kot zaposlenim in dobaviteljem. V zadnjih treh letih smo roke za plačilo skrajšali s 106 na 78 dni,« je med drugim pojasnil Balažič. Kaj bo počel v prihodnje, še ne ve.

Po zagotovilih Čizmića bo Mercator še naprej izpolnjeval obveznosti do zaposlenih, dobaviteljev, bank upnic in države. Skupini Mercator se je pridružil leta 2013, najprej kot član uprave, pozneje pa tudi kot predsednik uprave Mercatorja Hrvaška. Septembra 2014 je prevzel vodenje projekta integracije in realizacije sinergij Mercatorja in Agrokorja na petih trgih. V zadnjem času je bil v Mercatorju odgovoren za integracijo in uresničevanje sinergij na ključnih poslovnih funkcijah, v začetku lanskega leta pa je kot pomočnik generalnega direktorja Mercatorja Srbija vodil pripravo novega poslovnega modela Mercatorja Srbija. Kariero je kot pomočnik člana uprave in direktor področja poslovne podpore nadaljeval v Sloveniji, kjer je vodil upravljanje najpomembnejših projektov na ravni Mercatorja.