Na Floridi niso vroči le košarkarji Gorana Dragića, temveč tudi teniški center Crandon Park. Komaj 19-letni nemški teniški igralec Alexander Zverev je na turnirju v Miamiju pripravil presenečenje in v osmini finala izločil prvega nosilca Stana Wawrinko. Presenečenje niti ni bilo posebej nepričakovano, saj je bil Švicar videti psihološko utrujen že ob porazu v finalu Indian Wellsa nekaj tednov nazaj, po katerem je zanj neznačilno gledalce nagovoril objokan. Wawrinka je sicer proti Nemcu začel dobro, dobil prvi niz, a moral nato mlademu obetavnemu nasprotniku priznati premoč, ki je bila s 6:2 in 6:1 očitna. Švicar je na dan dvoboja praznoval 32. rojstni dan.

Za polfinale se bosta udarili imeni prihodnosti

Izpadel je tudi osmi nosilec; za Belgijca Davida Goffina je bil premočan Avstralec Nick Kyrgios, ki je zmagal s 7:6 (5) in 6:3. Prav on bo v četrtfinalu stal nasproti Zverevu, teniški sladokusci si bodo njun dvoboj gotovo ogledali z zanimanjem. Gre namreč za spopad imen prihodnosti. Sploh 21-letni Avstralec iz Canberre deluje v zadnjem času izjemno navdahnjeno. Točke nemalokrat dobiva s potezami, po katerih večina posega le na treningih. Letos je med drugim že dvakrat premagal Novaka Đokovića.

Prerojeni Federer drvi naprej

Roger Federer po pričakovanjih drvi proti vnovičnemu finalu. Po osvojenem odprtem prvenstvu Avstralije in mastersu Indian Wellsa ter ob prerojenem backhand udarcu se je v tretjem krogu v dveh nizih sprehodil mimo nevarnega Juana Martina del Potra. Nekaj več težav je sicer imel s sedem let mlajšim Robertom Bautisto Agutom. Oba sklopa iger je v osmini finala proti Špancu dobil v podaljšani igri. Za polfinale se bo pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, ki je znan po slabem izkupičku proti najboljšim igralcem sveta.

Navidez manj dela bo imel Rafael Nadal, toda Američan Jack Sock je v zelo dobro formi in se v zadnjem času redno uvršča v končne faze turnirjev. Tokrat je v četrtfinale prišel brez boja proti rojaku Jaredu Donaldsonu, Nadal pa je po kravati, ki mu jo je v krogu pred tem zavezal Nemec Philipp Kohlschreiber, bistveno bolj suveren ob začetnem udarcu. Zadnje je bilo ključnega pomena v predhodnem krogu na srečanju z Nicolasom Mahutom.

Tudi na Floridi se obeta finale Fedal

Japonec Kei Nišikori, ki je ob izpadu Wawrinke sedaj najvišje postavljeni igralec turnirja, bo prvi polfinalist turnirja, v kolikor bo premagal Italijana Fabia Fogninija. V spodnjem delu razporeda se torej obeta polfinale med Nadalom in Nišikorijem, v zgornjem pa med Federerjem in (glede na nedavno formo) Kyrgiosom. V Miamiju je v letu težav igralcev z vrha elektronske lestvice podobno zanimivo kot na obeh dosedanjih velikih turnirjih. Nadal in Federer se lahko znova snideta v finalu – to bi bilo že njuno 37. srečanje na turneji – toda presenečenja so letos redno na sporedu.