Na 45 minut dolgem sestanku naj bi bili tudi predstavniki Podravke, Vindije, Dukata, Kraša in Francka, je poročal hrvaški radio. Agrokor ima več kot dve milijardi evrov obveznosti do dobaviteljev. Te je Todorić danes seznanil o stanju v koncernu, pa tudi o načrtih za nadaljevanje poslovanja. Največje breme stabilizacije Agrokorja naj bi prevzel sam koncern, nato pa tudi njegovi dobavitelji.

Dobavitelji so, odkar so javnosti znane težave Agrokorja s prezadolženostjo, zahtevali bolj odprto in jasno komunikacijo s koncernom in upniki, hrvaška vlada pa je njihovo zahtevo podprla. Dobavitelji še pričakujejo, da bodo sodelovali pri načrtih prestrukturiranja in oblikovanja poslovnih politik koncerna.

Srečanja se je v imenu srednjih in malih dobaviteljev udeležil predsednik hrvaške gospodarske zbornice (HGK) Luka Burilović, ki je po sestanku dejal, da je prevladovalo optimistično vzdušje ter da so odprti pogovori med upravo Agrokorja in dobavitelji prvi korak za reševanje problema.

»Treba se je zavedati, da udeleženci predstavljajo steber hrvaškega gospodarstva in je treba storiti vse, kar je mogoče, da vrnemo stabilnost.«

Čeprav je Agrokor v zasebni lasti, pa bo hrvaška vlada kmalu pripravila načrt zakona, s katerim »nameravajo zavarovati hrvaško gospodarstvo v primerih, ko sistemsko pomembna podjetja ne morejo sama rešiti poslovnih težav, s katerimi se soočajo«. Agrokor sicer zaposluje približno 60.000 ljudi, od tega 10.500 v Sloveniji.