Zadnji krog druge tretjine prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi lahko poskrbi za dve ali tri zamenjave štartnih številk, ki bodo razporedile pare zadnjih devet krogov. Zanesljivo so že oddane pozicije ena, dva, tri in devet, manjši premiki so torej možni zgolj na sredini lestvice.

Trenutni pogled nanjo sicer kaže tudi končne obrise, še posebej na vrhu, kjer zgolj matematika še dovoljuje različne izračune, realno razmerje moči pa ne ponuja veliko manevrskega prostora. Triglavani so v vseh pogledih previsoko, kar pa ne pomeni, da se bodo zgolj sprehodili proti naslovu prvaka. Kljub suvereni zmagi proti Dravi v prejšnjem krogu z nekaterimi elementi igre namreč niso bili zadovoljni. Bodo zato bolj obremenjeni na gostovanju v Goriških brdih?

Iz nevtralnega zornega kota bi bilo morda za zadnjo tretjino prvenstva celo dobrodošlo, če bi se razlika na vrhu zmanjšala v prid večjemu tekmovalnemu naboju. Po drugi strani pa je res, da so triglavani edina ekipa, ki se ne samo spogleduje, ampak tudi resno pripravlja na vrnitev v elitno deseterico. Iz taborov potencialnih tekmecev Doba in Ankarana ni takšnih signalov, ampak predvsem previdnost v slogu: najprej končajmo sezono, šele nato se bomo odločali, kako naprej, čeprav nekateri premiki na Koprskem kažejo na pogled dlje v prihodnost. V rezultatskem smislu sicer Ankarančanom uvod v pomlad s porazom v Veržeju ni uspel in prva tekma na Bonifiki s Krko bi že lahko bila ena ključnih za ohranitev stika z vstopnico v dodatne kvalifikacije na drugem mestu. Podobna uvodna popotnica je tudi za Dob, ki gre po prve pomladne tri točke na Ptuj, morda tudi z razmišljanjem, da je prva liga vendarle realna možnost.

Pari 18. kroga jutri ob 15. uri: Brda – Triglav Kranj, Drava Ptuj – Roltek Dob, Brežice Terme Čatež – Farmtech Veržej, Ankaran Hrvatini – Krka, prosta Zarica.