Roger Federer je v osmini finala t. i. petega grand slama začel zelo agresivno in bojevitemu Nadalu odvzel servis že v prvi igri. Rafa je imel takoj v naslednji priložnost poravnati izid, a je Švicar zadržal servis. Ob tem mu je stekla tudi igra na backhand strani, ki jo je v preteklosti v medsebojnih obračunih vedno napadal nepopustljivi Španec. Ljubitelji tenisa so lahko videli celo znameniti napad Federerja, ko se ta ob drugem servisu nasprotnika prikrade globoko v igrišče. Švicar trenutno zares uživa v igri.

V drugem nizu se je odvil podoben scenarij, dobrega tenisa ni manjkalo, Federerjev servis je bil odličen, igra na mreži brezhibna, backhand winner udarci pa so spravljali Nadala v obup. Večna tekmeca sta se v teniški karieri pomerila že 36-krat. Federer ima sedaj 13 zmag, Nadal ostaja pri številki 23. Njegovi navijači si prav gotovo že zelo želijo začetka peščene sezone.

Federerja v četrtfinalu čaka nepredvidljivi Kyrgios

Srbski teniški igralec Novak Đoković je moral v četrtem krogu ponovno priznati premoč Avstralcu Nicku Kyrgiosu. Drugi nosilec, ki je na tem turnirju slavil leta 2014, 2015 in 2016, je proti avstralskemu upu izgubil s 4:6 in 6:7. »Moj niz zmag tukaj je bil neverjeten, nanj sem ponosen. Enkrat se je moral končati, na žalost se je to zgodilo danes,« je dejal srbski igralec, ki ga je Kyrgios premagal le dva tedna nazaj v četrtfinalu Acapulca.

Đokovič je v Mehiki prav tako kot sedaj v Ameriki v teniški poslastici v krogu pred tem premagal Juana Martina del Potra. V spodnjem delu razpredelnice se bosta za polfinalno vstopnico torej pomerila mladi Kyrgios in 14 let starejši švicarski maestro.

Se nam obeta švicarski finale?

Kei Nišikori in Američan Jack Sock se bosta morala zmeniti, kdo izmed njiju bo nasprotnik zmagovalca zgornjega dvoboja. Nišikori je kajpak favorit, a Američan je na poti v četrtfinale prikazal odličen tenis, med drugim je izločil tudi Bolgara Grigorja Dimitrova, ki zaradi teniškega znanja slovi kot mlajša različica Federerja.

Na poti do končne zmage je videti dobro tudi drugi švicarski as Stan Wawrinka, ki bo moral najprej premagati mladega obetavnega Dominica Thiema. Avstrijec je izločil navdahnjenega Gaela Monfilsa. Francozu niso pomagale niti zanj značilne duhovite poteze. V zgornjem delu, kjer je v drugem krogu Vašek Pospisil presentljivo izločil prvega nosilca Andyja Murrayja pa bo že danes ob 21. uri na sporedu urugvajsko-španski četrtfinalni obračun med Pablom Cuevasom in Pablom Carreño Busto.