Po zgolj treh krogih v spomladanskem delu nogometnega prvenstva je Maribor le še korak oddaljen od nove zvezdice, Olimpija pa preživlja najbolj mučno obdobje, odkar je klub pred poldrugim letom prevzel bogati poslovnež Milan Mandarić. Zgolj v dveh tednih je javnost uvidela vse kadrovske zmote državnih prvakov, ki so v prenovljeni postavi zgolj bleda senca šampionskega moštva.

Po novem porazu v Domžalah je prekipelo navijačem, ki so na tribunah družno zmerjali športnega direktorja Ranka Stojića in ga podili iz Ljubljane. Stojić je na dobri poti, da doživi podobno izkušnjo kot v beograjskem klubu Rad, kjer so mu navijači zakurili klubske prostore in ga pregnali iz srbskega nogometa. Potem ko mu je Mandarić predal vsa pooblastila za sestavo moštva, je z devetimi okrepitvami tako močno ustrelil mimo, da Olimpija zdaj trepeta celo za drugo mesto v prvenstvu. Sporno je, da Stojića pri kadrovanju niso vodili zgolj klubski interesi, saj je v Stožice spet novačil igralce iz družinske agencije, ki jo je ustanovil leta 1997. Glede na to, da Mandarić zna prisluhniti navijačem, se Stojiću maje stolček, s katerega je bil pred slabim letom že odstranjen. Ker se bo pritisk s tribun nadaljeval, je Olimpija obsojena na viharne čase tudi v prihodnje, zato bo Mandarić, ki si nedeljske tekme ob Kamniški Bistrici zaradi bolezni ni uspel ogledati, očitno znova odpuščal. Morda bo tokrat sledil notranjemu glasu in dokončno očistil Olimpijo, od katere po Stojićevem remontu ni ostalo nič več ljubljanskega.

Povsem drugačno razpoloženje vlada v Ljudskem vrtu. Maribor je na začetku pomladi suveren in razigran. Dare Vršič, ki nemara igra najboljši nogomet v karieri, je bil izbran za Dnevnikovega igralca minulega kroga, v katerem je sodeloval pri visoki zmagi vijoličnih nad Aluminijem (4:1). Vršič je v skupni razvrstitvi skočil na drugo mesto in diha za vrat vodilnemu soigralcu Marcosu Tavaresu, ki se je v tokratnem glasovanju uvrstil na peto mesto. Drugi je bil obetavni domžalski najstnik Jan Repas, ki se je sprehodil mimo ljubljanskih branilcev in z roba kazenskega prostora zadel za prestižno domžalsko zmago nad ranjeno Olimpijo. Tretje mesto je dosegel nigerijski vezist Courage Pekuson, ki je zabil dva gola za koprsko zmago nad Radomljami (4:1), za njim pa se je uvrstil domžalski vratar Dejan Milić.

Maribor bo ta konec tedna gostoval v Celju, Olimpija pa bo uvodne spomladanske točke lovila proti Kopru, ki je na treh tekmah zbral sedem točk. V 25. krogu bo debi na klopi Krškega dočakal 39-letni profesor športne vzgoje Rok Zorko, ki je zamenjal obetavnega Tomaža Petroviča. Ta je Krčane popeljal med prvoligaše, ki so v minuli sezoni pod njegovim vodstvom postali prijetno presenečenje spomladanskega dela sezone. V prvi ligi od deseterice moštev le Darko Milanič (Maribor) in Miran Srebrnič (Gorica) ohranjata položaj od prvega kroga.