Nogometaši Maribora so na spomladanski premieri premagali Olimpijo v šampionskem slogu. Tekmecu so prepustili navidezno pobudo in kot izkušeno moštvo čakali na napako tekmeca. Izkoristil jo je Luka Zahović, vodilni strelec tekmovanja in eden najbolj vročih nogometašev v prvi ligi, potem ko za Olimpijo ne igrata več ne Miha Zajc ne Rok Kronaveter.

Sin slavnega mariborskega športnega direktorja Zlatka Zahovića postaja vse večji ljubljenec armade navijačev v Ljudskem vrtu. V Dnevnikovi rubriki igralec kroga je z odločilno potezo na velikem derbiju postal najkoristnejši nogometaš na uvodni tekmi po zimskem premoru. Na prvo mesto so ga poleg Dnevnikove športne redakcije postavili tudi Bojan Prašnikar, Branko Oblak in Sašo Udovič, ki je med sodelujočimi v rubriki zamenjal Dejana Djuranovića, novega uslužbenca domžalskega kluba, pri katerem bo skrbel za razvoj mladih nogometašev. Luka Zahović je z nazivom igralec 22. kroga v skupnem seštevku skočil na sedmo mesto, trenutno pa je zbral sedemnajst točk. V prepričljivem vodstvu je še naprej njegov soigralec in kapetan Maribora Marcos Tavares.

Za predstavo v Ljudskem vrtu si je drugo mesto prislužil mariborski vratar Jasmin Handanović, ki je Olimpiji zaklenil vrata in sploh v prvem polčasu z nekaj uspešnimi posredovanji preprečil ljubljansko vodstvo. Handanović je v skupnem seštevku zdaj šesti. V 22. krogu si je tretje mesto prislužil obetavni domžalski branilec Jure Balkovec, ki je bil pozimi že na pragu prestopa v Olimpijo ali Maribor, a bo pomlad preživel ob Kamniški Bistrici. Balkovec je minuli konec tedna zadel za domžalsko točko na gostovanju v Velenju. Četrti je bil povratnik v koprski klub Igor Nenezić. Celjani so na njegova vrata sprožili osem strelov, Nenezić pa je sedemkrat uspešno posredoval. Točko si je za peto mesto prislužil mladi vezist Aluminija Matic Vrbanec, ki je sodeloval pri visoki zmagi nad Radomljami.

V prihodnjem prvenstvenem krogu bodo vodilni Mariborčani gostovali v Gorici, Olimpija pa se bo v Stožicah pomerila z Rudarjem. Drugi pari so Celje – Radomlje, Domžale – Koper in Aluminij – Krško.