Ranierija so odpustil le devet mesecev po osvojitvi sploh prvega naslova v zgodovini kluba Leicester City. Tega ni mogel preprečiti niti znosen poraz na sredini prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Sevilli, ko je bilo 1 : 2.

»Rezultati v tej sezoni so klub spravili na rob izpada iz premier league. Zato se je vodstvo, čeprav težko, odločilo za menjavo trenerja, ki je boleča, ampak za klub najboljša rešitev,« so sporočili iz Leicestra.

»Vladavina Claudia Ranieirija se končuje kruto, brutalno, zatem ko je vodstvo kluba izgubilo potrpljenje«, so zapisali pri Guardianu, še bolj udaren pa je Independent, kjer odpustitev izjemnega italijanskega trenerja, ki je klubu prinesel nepričakovan zgodovinski podvig, označujejo kot »hud zločin, ki kaže na to, kako je nogomet izgubil s svojo dušo«.

Ranieri je sicer Leicester City vodil od leta 2015, pred tem pa je vodil številne druge klube, med drugimi: Napoli, Fiorentino, Valencio, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Romo, Inter, Monako, bil je tudi selektor Grčije. V zadnjih mesecih je bilo veliko govora o težavah v slačilnici, kjer naj bi Italijan izgubil podporo številnih igralcev.