Kar šest od osmih nosilcev se je opeklo na uvodnih tekmah osmine finala lige prvakov. Evropskim klubom prvo mesto v predtekmovalnih skupinah tega tekmovanja ne prinaša občutne prednosti, prav tako jim ne zagotavlja niti vloge favorita. Na osmih tekmah je padlo kar 34 zadetkov, kar je rekord lige prvakov v tej fazi tekmovanja. Pred tem so bili strelci najuspešnejši v sezoni 2013/14, ko so zadeli 26-krat.

Pred povratnima tekmama na domačem igrišču imata miren spanec le Atletico Madrid in Juventus, ki sta si nabrala varno zalogo dveh zadetkov prednosti. Najboljše izhodišče za napredovanje imata sicer Paris Saint-Germain in Bayern München, ki sta napolnila mrežo Barcelone (4:0) in Arsenala (5:1). V zgodovini lige prvakov še nobeno moštvo ni nadoknadilo štirih zadetkov zaostanka s prve tekme, zato so Katalonci in Londončani praktično že ostali brez možnosti za podvig. Prvo mesto v skupinskem delu ni preveč koristilo niti Napoliju in Monacu, ki sta z dvema zadetkoma razlike izgubila proti Realu iz Madrida in Manchester Cityju, a imata zaradi golov v gosteh vsaj nekaj možnosti za zasuk. Pred povratnimi tekmami sta najbolj odprta dvoboja Leicester – Sevilla (1:2) in Borussia Dortmund – Benfica (0:1).

V sredo zvečer je vratar Juventusa Gianluigi Buffon že šestič na zadnjih sedmih tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno in se veselil četrte klubske zmage nad vratarjem Porta Ikerjem Casillasom. Juventusu zmaga z 2:0 na stežaj odpira vrata napredovanja, saj stara dama še nikdar ni izpadla, ko je v izločilnih bojih slavila v gosteh. Italijanski prvaki so v ligi prvakov sicer slavili že na četrti zaporedni tekmi v gosteh, kar se jim je nazadnje pripetilo leta 1990, ko še ni bilo moderne različice najvišjega evropskega tekmovanja. Čeprav je bila Sevilla v Andaluziji občutno boljša od Leicestra, je angleškega predstavnika rešil kontroverzni Jamie Vardy, ki je še pred petimi leti zabijal gole v amaterski angleški peti ligi. V Sevilli mu je po 380 minutah uspel prvenec v ligi prvakov. »Sevilla je bila resda boljša, mi pa smo imeli večje srce. Verjeli smo, da lahko zadenemo v gosteh. Vardy nas je osrečil z golom,« je dejal trener Leicestra Claudio Ranieri.