Mevlja se je med strelce vpisal v 15. minuti, ko je po izvajanju iz kota zadel z glavo. Sparta je zaradi izključitve Konateja igrala z igralcem manj od 32. minute, kar je Rostov izkoristil že do konca prvega polčasa in dodal še dva zadetka. Premoč je za končnih 4 : 0 v 68. minuti potrdil Sardar Azmoun.

Fiorentina je prišla do zmage v gosteh pri Borussii Mönchengladbach, edini zadetek pa je dosegel Federico Bernardeschi, ki je mojstrsko izvedel prosti strel z več kot 20 metrov in zadel v levi zgornji kot gola. Josip Iličić ni dobil priložnosti za igro.

Do zmage v gosteh je prišel tudi Koebenhavn Benjamina Verbiča. Ta zaradi poškodbe ni igral, so pa njegovi soigralci proti Ludogorcu slavili z 2 : 1, potem ko je Anicet v drugi minuti dosegel avtogol, drugi zadetek za Dance pa je zabil Youssef Toutouh v 53. minuti. Bolgari so v 81. minuti ublažili poraz z golom Claudiuja Keseruja.

St. Etienne je gostoval na Old Traffordu pri Manchester Unitedu. Zlatan Ibrahimović je rdeče s kar nekaj sreče v vodstvo popeljal iz prostega stela v 15. minuti, nato pa zadel še v 75. in v 88. iz vprašljive enajstmetrovke. Robert Berić je tekmo začel na klopi, v igro pa vstopil v 79. minuti, ko je zamenjal poškodovanega Florentina Pogbaja.

Na drugih tekmah si je lepo prednost priigral Lyon, ki je s 4 : 1 v gosteh premagal Alkmaar, Alexandre Lacazette je zadel dvakrat za zmagovalce. Še bolj učinkovita je bila Roma, ki je s 4 : 0 zmagala pri Villarrealu, nesporni junak tekme pa je bil Edin Džeko s tremi zadetki v drugem polčasu, zadetek tekme pa je pripadel Emersonu, ki je z razdalje natančno meril v levi zgornji kot.

Lepo prednost si je s slavjem s 3 : 0 v Solunu pri Paoku priigral Schalke, Bešiktaš pa je prav tako v gosteh, in sicer pri Hapoelu Beer-Shevi, zmagal s 3 : 1. Anderlecht je doma z 2 : 0 premagal Zenit Sankt Peterburg, Atheltic Bilbao pa s 3 : 2 Apoel iz Nikozije. Krasnodar je z 1 : 0 premagal Fenerbahče, enak izid je bil ob zmagi Genta nad Tottenhamom, z 1 : 0 je zmagal tudi Šahtar Donjeck pri Celti, Olympiakos in Osmanlispor sta se razšla brez zadetkov, prav tako varšavska Legia in Ajax, Astra Giurgiu in Genk pa z 2 : 2.