Po uvodnih štirih tekmah osmine finala lige prvakov sta si napredovanje v drugi krog končnice skorajda že zagotovila PSG in Bayern, ki imata pred povratnima obračunoma štiri gole prednosti proti Barceloni in Arsenalu. Malo možnosti za presenečenje je v dvoboju z Realom iz Madrida ostalo Neapeljčanom, medtem ko bo Borussia Dortmund lovila zadetek zaostanka proti Benfici.

Arsenalu se je na Bavarskem zgodil déjà vu, saj je že šesto leto zapored ostal praktično brez možnosti za napredovanje že na prvi tekmi. Angleži so proti Bayernu znova izpadli naivno kot v večini primerov na pomembnih tekmah, zato so vse glasnejše pobude o odhodu trenerja Arsena Wengerja, ki je menedžerski posel prevzel pred več kot dvema desetletjema. Bayern je dosegel že šestnajsto zaporedno domačo zmago v ligi prvakov, kar je rekord tekmovanja. Arsenal je nazadnje prejel pet zadetkov novembra 2015, ko je prav tako gostoval pri Bayernu in izgubil z identičnim izidom (1:5). Londončani so v ligi prvakov doslej pobrali že dvesto žog iz svoje mreže, kar je največ med vsemi angleškimi klubi, od leta 2014 pa so že petkrat prejeli vsaj štiri zadetke, kar je več kot pred tem v enajstih letih.

Bayern je že po tradiciji eden od glavnih kandidatov za evropski vrh, pod taktirko italijanskega specialista za osvajanje najprestižnejših lovorik Carla Ancelottija pa so njegove možnosti še večje. Zanimivo, da je bila bavarska začetna enajsterica v osmini finala stara skorajda 30 let. Moštvo ni imelo toliko izkušenih igralcev že več kot desetletje, med najbolj igrivimi proti Arsenalu pa je bil španski vezist Thiago Alcantara. V zadnji tretjini tekme je zbral celo več podaj (36) kot vsi londonski nogometaši skupaj, ob tem pa je prispeval še dva zadetka. Münchenski stroj se je ogrel v drugem polčasu in Arsenalu v zgolj enajstih minutah zabil tri gole, kar se v ligi prvakov doslej ni zgodilo še nobenemu angleškemu moštvu.

V Madrid pa je kot naročen prispel Napoli, ki je z netipičnim italijanskim slogom igre odprl pot do udobne zmage Reala s 3:1. Španci so dosegali spektakularne zadetke, njihov prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo pa se je podredil moštvu in zbral že peto podajo v ligi prvakov, s čimer je postal vodilni asistent tekmovanja. Portugalec je sicer že 523 minut brez doseženega zadetka, kar se mu v evropskih tekmovanjih ni zgodilo še nikdar v karieri. Napoli je igral preveč nezbrano in pod pričakovanji, zato je imel Real avtocesto do italijanskih vrat. Ni presenetljivo, da je sprožil največ strelov proti golu nasprotnika (20) v letošnji sezoni. Občinstvo je posebej pozdravilo zadetek Karima Benzemaja, ki je v ligi prvakov prispeval že 51 golov, kar je največ med vsemi francoskimi nogometaši. V tej sezoni je vse tri dosegel z glavo, v povprečju pa trese nasprotnikove mreže na vsakih 120 minut. Za primerjavo – Lionel Messi je uspešen na vsakih 99 minut, Cristiano Ronaldo pa na vsakih 122.