Nič ne kaže, da se bo kriza Manchester Uniteda kaj kmalu končala. Pred 14 dnevi, ko je na Old Traffordu Fenerbahče padel s 4:1 se je zdelo, da je Jose Mourinho končno našel zmagovito formulo. A očitno je šlo le za preblisk, saj je United v Istanbulu izgubil z 2:1.

Na sredini igrišča so imeli rdeči vragi premoč, v napadu pa so bili povsem brez idej in Fenerbahče niti ni imel prav težkega dela z ustavljanjem napadalcev Uniteda. Na drugi strani je David de Gea moral dvakrat po žogo v svojo mrežo, poraz je v 89. minuti omilil Wayne Rooney. Za nameček je v drugem polčasu z igrišča s poškodbo odšepal še Paul Pogba, navijači pa lahko nekaj tolažbe najdejo le v povratku Henrika Mkhitaryana v ekipo. Od Armenca so pred sezono pričakovali ogromno, a očitno z Mourinhom ni na isti valovni dolžini.

Robert Berić se vrača v strelsko formo

Robert Berić je s St. Etiennom gostoval v Bakuju pri Gabali, ki je v kvalifikacijah izločila Maribor. Slovenski napadalec je v 53. minuti spet zatresel mrežo za vodstvo z 2:1, ki je na koncu zadostovalo za zmago. Igral je do 62. minute, nato pa je moral zaradi poškodbe predčasno zapustiti zelenico. Po informacijah iz kluba naj bi si Berić poškodoval desno stegensko mišico in v nedeljo proti Metzu zagotovo ne bo igral, vprašanje pa je, če bo nared za reprezentančno tekmo z Malto. Spomnimo, Berić je zaradi poškodbe izpustil tudi zadnji reprezentančni zbor za tekmi s Slovaško in Anglijo.

Fiorentina Josipa Iličića je na stadionu Artemio Franchi brez težav odpravila Slovan iz Libereca s 3:0. Josip Iličić je prekinil strelsko sušo in v 30. minuti izkoristil enajstmetrovko, nato pa še podal za gol Nikole Kalinića. Takšne predstave so navijači Fiorentine zahtevali od slovenskega reprezentanta, ki jih je razveselil tudi z napovedjo, da si navzlic interesu iz Anglije želi podaljšati pogodbo s Fiorentino do leta 2020.

Tudi Inter ne najde poti iz krize

Ob Manchester Unitedu tudi Inter velja za eno največjih razočaranj sezone, novi kitajski lastniki so napovedovali precej več. Na začetku tedna je službo izgubil trener Frank De Boer, a niti to ni pomagalo modro-črnim iz Milana. Mauro Icardi je sicer na tekmi proti Southamptonu Inter povedel v vodstvo, Angleži pa so z zadetkoma Virgila van Dijka in avtogolom Yute Nagatoma prišli do pomembne zmage v boju za napredovanje. Vse bolj nezadovoljen je tudi Interjev vratar Samir Handanović, ki je ob visokoletečih napovedih pred sezono podaljšal pogodbo z milanskim klubom, zdaj pa še enkrat več lahko le nemočno opazuje, kako Interju še ena sezona polzi iz rok.

Omeniti velja še poseben večer napadalca Athletica iz Bilbaa Aritza Aduriza, ki je ob zmagi proti Genku s 5:3 mrežo Belgijcev zatresel kar petkrat, trikrat je bil natančen z enajstih metrov.