Čeprav naj bi bila zgodba glede odpovedi Kevina Kampla za slovensko nogometno reprezentanco končana, pa je izbrana vrsta z včerajšnjo neposrečeno izjavo za javnost, v kateri so slovenski reprezentanti obsodili Kamplovo postopanje, prav sama najbolj zaslužena, da zadeva ostaja še naprej aktualna.

Še več, celotno zgodbo so podrobneje in z velikim zanimanjem začeli spremljati tudi nemški mediji. Z nekaterimi še neznanimi podrobnostmi glede dogajanja v slovenskem taboru je včeraj zvečer postregel kölnski časopis Express, ki je za pojasnitev sporočila, ki so ga javnosti posredovali nogometaši, zaprosil nekdanjega člana nemškega prvoligaša iz Kölna Milivoja Novakovića. »Nismo proti Kamplu. Za nas je ta tema zaključena. Sedaj smo osredotočeni le še na tekmi proti Slovaški in Angliji,« je diplomatsko odgovoril nogometaš Maribora.

A po poročanju Expressa, ki se sklicuje na vire blizu reprezentance, številni reprezentanti z včerajšnjim sporočilom za javnost sploh niso bili seznanjeni. Pri čemer bržkone zna biti zrno resnice, saj se pod izjavo ni podpisal nihče. Časnik gre v pisanju še dlje in trdi, da naj bi šlo v celotnem primeru za zaroto proti nogometašu Bayerja iz Leverkusna. Kampl je domnevno že po remiju z Litvo Katancu dal jasno vedeti, naj nanj ne računa za tekmi proti Slovaški in Angliji, a ga je selektor kasneje vseeno uvrstil na seznam.

Preberite tudi: Katanec je ustvaril izredne razmere v Stožicah