Pogajanja med Manchestrom in Sportingom so trajala več tednov, zdaj pa sta ekipi dosegli dogovor. Prestop Roje je po podatkih portugalskih medijev vreden 20 milijonov evrov, od katerih jih bo 13 prejel portugalski klub.

Rojo je bil eden od igralcev, ki si jih je novi trener rdečih vragov Louis van Gaal najbolj želel v svoji novi ekipi. Na nedavnem svetovnem prvenstvu se je 24-letni branilec izkazal kot eden najboljših v argentinski vrsti, s katero je na koncu osvojil drugo mesto, dosegel pa je tudi en gol.

V Sportingu je bil Argentinec od leta 2012, pred tem pa je igral pri moskovskem Spartaku, ki bo tudi dobil del odškodnine (4 milijone evrov).

Portugalci so v poslu dobili Nanija, igralca, ki je bil njihov član že med pred sedmimi leti, preden je odšel v Manchester.

Julio Cesar okrepil Benfico

Brazilski vratar Julio Cesar bo odslej član portugalske Benfice. Klub iz Lizbone je danes sporočil, da je dosegel dogovor z angleškim klubom Queens Park Rangers o prestopu 34-letnega vratarja. Dres Benfice bo brazilski reprezentančni vratar nosil naslednji dve leti.

QPR je sporočil, da so se sporazumno razšli s Cesarjem, ki je imel sicer pogodbo še do leta 2016, prekinitev pogodbe pa je stopila v veljavo takoj. Član kluba z Loftus Roada je bil Brazilec od leta 2012, a je v zadnji sezoni kot posojen igralec igral za Toronto. Cesar je večji del kariere preživel v Milanu, kjer je med leti 2005 in 2012 branil za Inter.

Julia Cesarja so si ljubitelji nogometa na nedavnem svetovnem prvenstvu zapomnili kot vratarja, ki je Čilu ubranil dve enajstmetrovki v osmini finala, pa tudi kot tragično osebnost med vratnicama ob zgodovinskem polomu proti Nemčiji v polfinalu, ko je bilo na koncu 1:7. Za Brazilijo ima 87 nastopov.