Ko so po avtogolu Sergia Ramosa rdeči vragi včeraj v 48. minuti povedli, se je zdelo, da so na dobri poti do napredovanja, saj so do takrat uspešno zaustavljali blede poskuse Madridčanov, ki so bili v napadu precej nenevarni. A v 56. minuti je Nani nespametno startal na žogo z visoko dvignjeno in iztegnjeno nogo, pri tem pa v rebra zadel Alvara Arbeloo, kar je turški sodnik Cüneyt Cakir kaznoval z rdečim kartonom. Sledil je preobrat Reala, ki je v zgolj treh minutah zadel dvakrat in se tako prebil med najboljših 8 ekip v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

Po tekmi so se v domačem taboru ukvarjali predvsem in skoraj samo z rdečim kartonom, ki so ga po njihovem mnenju prejeli nezasluženo, je pa v veliki meri odločilno vplival na razplet tekme. Strateg rdečih vragov Alex Ferguson je bil celo tako besen, da po porazu ni želel na novinarsko konferenco in je tja poslal svojega pomočnika Mikea Phelana.

»Vsi smo zelo razočarani. V slačilnici smo po tekmi le sedeli in se spraševali, kaj se nam je zgodilo, in zakaj. Igralci so zelo razočarani in jezni, podobno pa je tudi s trenerjem, zato sem tokrat pred vami jaz. Mislim, da Ferguson trenutno ni v primernem stanju, da bi se s sodnikom pogovoril o tisti sporni odločitvi. Vsi menimo, da smo bili priče odločitvi, ki je bila prestroga in v tistem trenutku tekme skoraj neverjetna. Igrali smo s pravo taktiko za tako pomembno tekmo in pri izidu 0:0 smo se počutili zelo dobro, nato pa smo dosegli še gol, ki nas je še bolj približal napredovanju, a po izključitvi se je tekma obrnila v drugo smer. Proti Realu je zelo težko igrati že z 11 možmi, zato smo zelo razočarani, da smo morali tekmo, ki jo je gledal cel svet, končati le z 10 igralci,« je po tekmi strnil vtise Phelan.

Mourinho: Izpadla je boljša ekipa

Tudi v taboru zmagovalcev so po tekmi priznali, da so imeli tokrat veliko sreče in da bi se dvoboj lahko razpletel tudi povsem drugače.

»Danes je boljša ekipa izgubila. Smo zelo srečni, ker smo se uvrstili v četrtfinale, a od svojih igralcev sem pričakoval več. Če je tvoj najboljši igralec na tekmi vratar, potem veš, da poteka tekme nimaš ravno pod nadzorom, kot bi si želel. Tokrat nismo igrali dobro, a v nogometu je včasih tako, da tudi slabši zmaga,« pa je po tekmi Jose Mourinho priznal, da je imel Real tokrat kar precej sreče.

»Čakal in upal sem, da bo moja ekipa pokazala našo prepoznavno igro, a ji ni uspelo. United je velikan in tega ne mislim le v fizičnem smislu. Če bi do konca igrali proti 11 njihovim igralcem, dvomim, da bi nam uspelo zmagati. Vem, da so fantastična ekipa in da imajo trenerja, ki je sposoben svoje igralce zelo dobro motivirati, a vseeno sem pričakoval, da se bomo na igrišču predstavili drugače,« je nadaljeval Mourinho.

Novinarji so stratega Reala povprašali, katerega nasprotnika si želi v nadaljevanju lige prvakov, a o tem še ni pretirano razmišljal.

»Iz tekmovanja smo izločili enega velikana, a v tekmovanju ostaja še veliko odličnih ekip. Nihče pretirano ne omenja Borussie Dortmund, a mi smo se z njimi srečali že v skupini in vemo, da so fantastična ekipa. Nihče ne govori niti o Celticu. Tudi iz para Milan - Barcelona se bo naprej uvrstil velikan. Tu so tudi Pariz (PSG), Valencia in Bayern. Ne vem, gre za številne dobre ekipe, ki bodo vsakomur predstavljale visoke ovire, za nas pa je trenutno najbolj pomembno, da smo preskočili United, saj je bilo po izidu na prvi tekmi za nas zelo težko,« je dejal Mourinho.

Portugalec je bil ob povratku v Anglijo vidno dobre volje. »Ne glede na rezultat te tekme je tu vedno izjemno igrati. Obožujem Anglijo. Vsi vedo, da sem zelo rad tukaj in da se bom sem nekega dne vrnil tudi trenirati. Razen, če me nihče noče,« se je pošalil Mourinho.