Trener Ante Čačić je sicer nogometaša vrgel iz avtobusa že na Vukovarski ulici, nekaj kilometrov stran od maksimirskega stadiona. Nogometaš Dinama je tako bržkone popil svoje najdražje pivo v življenju.

To je že peti "disciplinski" prekršek nogometašev Dinama v zadnjem mesecu dni. Najprej je imelo klubsko vodstvo težave s Sammirjem zaradi njegovih nočnih obiskov lokalov in diskotek, prislužil si je tudi 270.000 evrov kazni, nato pa je iz prve ekipe vrglo še Nikolo Pokrivača, Jerka Leka in Arijana Ademija.

Pokrivač je na hladnem zaradi nočnega izhoda na Krku, ko mu je policija odvzela vozniško dovoljenje, ker ni želel opraviti alkotesta. Leka ni v udarni enajsterici, ker po besedah klubskega vodstva "ni dovolj željan uspeha", medtem ko je Ademi izgubil mesto v ekipi, ker je pokazal nezadovoljstvo, ko je bila na tekmi proti Istri v Pulju zamenjan. Ademija je sicer pozneje klubsko vodstvo "pomilostilo".

Namesto na derbi na poroko

Zanimiva zgodba prihaja tudi iz splitskega Hajduka, saj njegov nogometaš Franko Andrijašević polni športne strani hrvaških medijev. Čeprav ga imajo mnogi za enega najboljših igralcev domače lige, pa se v središču pozornosti ni znašel zaradi svojih predstav, ampak zaradi nevsakdanje poteze. Nogometaši iz Solina bo namreč izpustil sobotni derbi proti Dinamu, razlog: na dan največje tekme hrvaškega prvenstva se bo poročil.

Tekme ne bo mogel niti gledati, saj bo svoj "da" spregovoril, ko naj bi na stadionu v Maksimiru tekla 50. minuta. Kot pravi mladi zvezni igralec, je poroko načrtoval že pred enim letom, ko je igral za drugoligaša Dugopolje in še ni vedel, da bo Hajduku v novi sezoni toliko pomenil. Pravi tudi, da pri splitskem klubu za njegovo poroko vedo že nekaj časa, a klub to zanika. Andrijaševića zaradi neprofesionalnosti nameravajo v Hajduku kaznovati, čeprav v derbiju tako ali tako ne bi smel nastopiti, saj je v prejšnjem krogu dobil tretji rumeni karton.

Essien na kaj podobnega ni pomislil

Zanimivo je, da bi se moral v ponedeljek v Angliji poročiti nogometaš Reala Michael Essien. Na skrivno poroko je povabil večino soigralcev iz Madrida, a ker so morali nedeljsko tekmo proti Rayu Vallecanu zaradi domnevne sabotaže prestaviti za dan, je ponedeljkovo svatbo odpovedal oziroma prestavil.