Uprava družbe na podlagi 295. člena ZGD-1 in 7.4. točke statuta družbe sklicuje 31. sejo skupščine družbe Dnevnik, družba medijskih vsebin, d.d., Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, ki bo v torek, 30. julija 2024, ob 12. uri v sejni sobi družbe Dnevnik, d.d. (405/IV), Kopitarjeva ulica 4, Ljubljana

 

Dnevni red in predlagani sklepi:

1. Otvoritev skupščine, ugotovitev navzočnosti in imenovanje delovnih teles skupščine

Uprava in nadzorni svet predlagata skupščini sprejem naslednjega sklepa:
Za predsedujočega skupščine se imenuje mag. Robert Krajnik. Za preštevalki glasov se imenujeta Polona Hrastnik in Tamara Groznik. Notarski zapis zasedanja skupščine bo opravila notarka Nataša Erjavec.

2. Seznanitev skupščine:

  • z letnim poročilom družbe Dnevnik, d.d. za leto 2023 in konsolidiranim letnim poročilom Skupine Dnevnik za leto 2023 in mnenjem revizorja k letnima poročiloma,
  • s poročilom nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila družbe Dnevnik, d.d. in konsolidiranega letnega poročila Skupine Dnevnik,
  • s prejemki članov uprave in nadzornega sveta v letu 2023.

 

3. Odločanje o predlogu za uporabo bilančnega dobička za leto 2023 in o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu

Uprava predlaga skupščini sprejem naslednjega sklepa:

a. Bilančni dobiček na dan 31.12.2023 znaša 9.139.556,68 EUR in je sestavljen iz:

  • prenesenega dobička iz prejšnjih let v višini 7.970.299,97 EUR,
  • čistega dobička tekočega leta v višini 1.169.256,71 EUR.

 

Bilančni dobiček na dan 31.12.2023 v višini 9.139.556,68 EUR se razdeli na naslednji način:

  • za izplačilo dividend v bruto znesku 0,17 EUR na delnico,
  • preostali del bilančnega dobička se razporedi v preneseni dobiček družbe.

 

Dividende se izplačajo delničarjem najkasneje do 31.12.2024 in sicer tistim delničarjem, ki bodo en delovni dan pred dnevom izplačil vpisani kot imetniki delnic v delniški knjigi pri KDD, d.d.

Uprava in nadzorni svet predlagata skupščini sprejem naslednjega sklepa:
b. Skupščina družbe v skladu z 294. členom ZGD-1 podeljuje upravi in nadzornemu svetu razrešnico za delo v poslovnem letu 2023.

4. Imenovanje članov nadzornega sveta

Nadzorni svet predlaga skupščini sprejem naslednjih sklepov:

  1. Skupščina za člana nadzornega sveta imenuje g. mag. Roberta Krajnika, kateremu mandat traja od 5.9.2024 do 4.9.2028.
  2. Skupščina za članico nadzornega sveta imenuje ga. Ado de Costa Petan, kateri mandat traja od 5.9.2024 do 4.9.2028.
  3. Skupščina za člana nadzornega sveta imenuje g. dr. Klausa Schweighoferja, kateremu mandat traja od 5.9.2024 do 4.9.2028.
  4. Skupščina za člana nadzornega sveta imenuje g. Roka Gorjupa, kateremu mandat traja od 5.9.2024 do 4.9.2028.

 

5. Sklepanje o soglasju za izčlenitev družbe z ustanovitvijo nove družbe in soglasju k delitvenemu načrtu

Uprava in nadzorni svet predlagata skupščini sprejem naslednjega sklepa:
Skupščina družbe v skladu z določbo 1. odstavka 630. člena ZGD-1 podaja soglasje k izčlenitvi družbe DNEVNIK, družba medijskih vsebin, d.d., z ustanovitvijo nove družbe, t.j. družbe DNEVNIK MEDIJI, družba medijskih vsebin, d.o.o., ter podaja soglasje k Delitvenemu načrtu družbe DNEVNIK, družba medijskih vsebin, d.d., ki predstavlja prilogo in sestavni del tega sklepa.

Informacije za delničarje

Skupščine se lahko udeležijo in na njej uresničujejo glasovalno pravico tisti delničarji, ki so kot imetniki pravic vpisani v Centralnem registru nematerializiranih vrednostnih papirjev pri KDD d.d. konec sedmega dne pred zasedanjem skupščine in ki svojo udeležbo pisno prijavijo družbi najpozneje konec četrtega dne pred skupščino, to je do vključno 26.7.2024 (prijavnice morajo biti do tega dne prejete na družbi). Če je v Centralnem registru nematerializiranih vrednostnih papirjev pri KDD, d.d. kot imetnik delnic vpisan posrednik, ki ni končni delničar, lahko uresničujejo glasovalno pravico delničarji na podlagi dokazila iz drugega odstavka 235.č člena ZGD-1, iz katerega izhaja, kdo je na presečni dan končni delničar.

Delničar lahko uveljavlja svojo pravico do udeležbe in odločanja na skupščini osebno ali preko pooblaščenca na podlagi pisnega pooblastila. Prijava oz. pooblastilo je lahko poslano družbi po elektronski pošti na naslov: uprava@dnevnik.si v skenirani obliki kot priponka, vsebovati pa mora lastnoročni podpis fizične osebe, pri pravnih osebah pa lastnoročni podpis zastopnika in žig oz. pečat osebe, če ga uporablja. Delničarji lahko pooblastilo na enak način tudi prekličejo. Družba ima pravico do preveritve identitete delničarja oz. pooblastitelja, ki posreduje prijavo oz. pooblastilo po elektronski pošti, in avtentičnosti njegovega podpisa. Prijavnica in pooblastilo sta objavljena na spletni strani družbe: www.dnevnik.si.

Delničarji, katerih skupni deleži dosegajo dvajsetino osnovnega kapitala, lahko v sedmih dneh po objavi sklica skupščine pisno zahtevajo dodatno točko dnevnega reda. Zahtevi morajo v pisni obliki predložiti predlog sklepa, o katerem naj skupščina odloča, ali, če skupščina pri posamezni točki dnevnega reda ne sprejme sklepa, obrazložitev točke dnevnega reda. Delničarji lahko zahtevo za dodatno točko dnevnega reda pošljejo družbi tudi po elektronski pošti na naslov: uprava@dnevnik.si v skenirani obliki kot priponko, vsebovati pa mora lastnoročni podpis fizične osebe, pri pravnih osebah pa lastnoročni podpis zastopnika in žig oz. pečat osebe, če ga uporablja. Družba ima pravico do preveritve identitete delničarja, ki posreduje zahtevo za dodatno točko dnevnega reda po elektronski pošti, in avtentičnost njegovega podpisa.

Delničarji lahko k vsaki točki dnevnega reda v pisni obliki dajejo predloge sklepov ali volilne predloge. Uprava družbe bo na enak način kot ta sklic skupščine objavila tiste predloge delničarjev, ki bodo poslani družbi v sedmih dneh po objavi tega sklica skupščine, in ki bodo razumno utemeljeni in za katere bo delničar pri tem sporočil, da bo na skupščini ugovarjal predlogu uprave ali nadzornega sveta, in da bo druge delničarje pripravil do tega, da bodo glasovali za njegov predlog. Delničarji lahko predloge sklepov pošljejo družbi tudi po elektronski pošti na naslov: uprava@dnevnik.si v skenirani obliki kot priponko, vsebovati pa mora lastnoročni podpis fizične osebe, pri pravnih osebah pa lastnoročni podpis zastopnika in žig oz. pečat osebe, če ga uporablja. Družba ima pravico do preveritve identitete delničarja, ki posreduje predloge sklepov po elektronski pošti, in avtentičnost njegovega podpisa.

Delničarji lahko na skupščini postavljajo vprašanja in zahtevajo podatke o zadevah družbe, če so potrebni za presojo točk dnevnega reda in izvršujejo svojo pravico do obveščenosti iz 305. člena ZGD-1.

Udeležence vljudno prosimo, da se četrt ure pred začetkom zasedanja zglasijo pri preštevalkah glasov, kjer bodo s podpisom potrdili svojo prisotnost in prevzeli glasovalne lističe. Glasovanje na zasedanju skupščine o vsaki točki dnevnega reda bo javno.

Gradivo za skupščino je delničarjem od dneva sklica skupščine do dneva zasedanja skupščine na vpogled v kadrovsko pravni službi družbe Dnevnik, d.d., Kopitarjeva ulica 2, Ljubljana, vsak delavnik od 9. do 10. ure. Sklic skupščine je objavljen na spletni strani družbe: www.dnevnik.si.

Uprava družbe obvešča, da je dne 26.6.2024 Okrožnemu sodišču v Ljubljani predložila Delitveni načrt družbe Dnevnik, družba medijskih vsebin, d.d. in obvešča delničarje, da je na sedežu družbe v tajništvu uprave Kopitarjeva ulica 2, Ljubljana, vsak delavnik od 9. do 10. ure omogočen vpogled v celotno gradivo v zvezi z delitvijo družbe v skladu z drugim odstavkom 586. člena ZGD-1. Delničarji imajo v skladu s šestim odstavkom 586. člena ZGD-1 pravico zahtevati, da jim družba najkasneje naslednji delovni dan po prejemu zahteve brezplačno izroči prepis navedenih listin. Če delničar soglaša, se lahko kopije listin posredujejo po elektronski pošti.

 

 

 Ljubljana, 27. junij 2024 

Bojan Petan

Predsednik uprave

 

Dokument za PRIJAVO UDELEŽBE NA SKUPŠČINI DELNIČARJEV DRUŽBE DNEVNIK, D.D. in POOBLASTILO