Organizator nagradne igre "Križanke edicij družbe Dnevnik, d.d."   je družba Dnevnik, družba medijskih vsebin, d. d., (v nadaljevanju Dnevnik), Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju tudi organizator),

KONTAKTNI PODATKI:

Spletna stran: www.dnevnik.si
TRR: SI56 0430 2000 2874 676, Nova KBM, d.d.
Matična štev.: 5049334, Davčna številka: 47263261, ID št. za DDV: SI47263261
Tel.: 01 30 82 100, elektronska pošta: narocnina@dnevnik.si.

1. Pogoji sodelovanja

  • V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe, ki so državljani ali rezidenti Republike Slovenije in ki soglašajo s temi pravili.
  • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni v družbi Dnevnik, ali tisti, ki za Dnevnik, opravljajo dela in naloge po drugih pravnih podlagah oziroma dogovorih ali pogojih, ali njihovi ožji družinski člani (zakonec oz. oseba, s katero živi v skupni življenjski skupnosti, ki je po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo, otroci oz. posvojenci, vnuki, bratje in sestre ter starši oz. posvojitelji zaposlenega).
  • Za sodelovanje v nagradni igri ni starostnih omejitev. Mladoletne pošiljatelje zastopajo starši ali drugi zakoniti zastopniki.
  • V žrebanju nagradne igre "Križanke edicij družbe Dnevnik, d.d." za mesečni nagradni sklad, se uvrščajo nagradne križanke, ki izidejo v ugankarskih revijah Razvedrilo, časniku Dnevnik (nagradne križanke v torek, petek in soboto) in tedniku Nedeljski dnevnik (velika nagradna križanka). V žrebanje nagradnega sklada se uvrstijo vsi, ki pošljejo pravilno izpolnjen katerikoli nagradni kupon iz Dnevnika (torek, petek ali sobota), Nedeljskega dnevnika ali nagradni kupon, ki se nahaja v najnovejši izdaji katerekoli ugankarske revije Razvedrilo (štirinajst dnevnik: Rdeče Razvedrilo; mesečnik: Veliko Razvedrilo, Posebna Izdaja, Lahko Razvedrilo, Mini Razvedrilo, Tematske križanke, dvomesečnik: Modro razvedrilo; trimesečnik: Humor, Mladi – Letni časi; Razvedrilo letni časi, Maxi Razvedrilo, Sudoku). Kupon mora, v kolikor na kuponu ni navedeno drugače, na družbo Dnevnik, prispeti najkasneje zadnji dan v mesecu. Poslani kupon velja za tisti mesečni nagradni sklad, v katerem je bil kupon poslan. Kuponi, poslani po tem datumu, se uvrstijo v žrebanje v prihodnjem mesecu.
  • Nagradni kuponi, izrezani iz že preteklih številk ugankarskih revij Razvedrila, niso veljavni.
  • Posameznik lahko v istem žrebanju sodeluje z več poslanimi kuponi.
  • Nakup revije ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri (npr. veljavni so tudi kuponi, pridobljeni iz oglednih izvodov revij, ki jih je mogoče brezplačno dobiti ali z naročilom na ogledni izvod pri Dnevniku, ali kot promocijski izvod v času promocijskih akcij. Dnevnik, si pridružuje pravico do izvajanja trženjskih aktivnosti v skladu s svojo trženjsko politiko.

2. Način sodelovanja

  • Sodelovati v nagradni igri je možno tako, da kupon, ki ga sodelujoči izreže nagradni kupon iz Dnevnika (torek, petek ali sobota), Nedeljskega dnevnika ali iz mesečne izdaje katerekoli ugankarske revije Razvedrila nalepi na dopisnico ali vstavi v ovojnico in pošlje na naslov organizatorja nagradne igre do dneva, kot je navedeno v posamezni ugankarski reviji.
  • Pošiljatelj kuponov mora na dopisnici oziroma v pismu poslati naslednje podatke: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, številko telefona in e-naslov, če ga ima. Za mladoletne pošiljatelje izpolnijo podatke starši ali drugi zakoniti zastopniki, ki se podpišejo in navedejo, da so zastopniki mladoletne osebe, ki sodeluje v nagradni igri. Kot je navedeno na kuponu, pošiljatelj tega kupona izrecno pozna in soglaša s splošnimi pogoji in pravili nagradnih iger »Križanke edicij družbe Dnevnik, d.d.«, ki so objavljeni na spletni strani https://www.dnevnik.si/web-static/akcije-in-nagradne-igre-2465015/ in na sedežu organizatorja nagradne igre. Izpolnitev podatka o naročniškem razmerju je podatek, ki je namenjen izključno internim statistikam Dnevnika in ne vpliva na izid žreba.

3. Nagradni fond in žrebanje nagrad

  • Nagradni fond mesečnega nagradnega sklada je sestavljen iz denarnih nagrad in je objavljen v vseh edicijah družbe Dnevnik ob nagradni križanki.
  • Višina mesečnega sklada se lahko spreminja, prav tako tudi sestava blagovnih in denarnih nagrad. Nagradni fond sestavlja organizator.
  • Vsakokratno žrebanje nagrad poteka v poslovnih prostorih na sedežu Dnevnika. Nagradno žrebanje poteka v navzočnosti tričlanske komisije, ki jo imenuje organizator. Žrebanje ni javno. Komisija bo med samim žrebanjem ugotavljala veljavnost sodelujočih glede na pogoje sodelovanja, opredeljene v prvem in drugem členu teh pravil. Če med komisijo nastane spor glede posamezne odločitve, komisija odloča z večino, pri čemer ima vsak član en glas.
  • Nagradno žrebanje mesečnega nagradnega sklada, poteka vsak drugi delovni dan v mesecu za pretekli mesec.
  • V primeru, da sta na izžrebanem kuponu navedeni dve različni osebi, velja, da je izžrebanec prva navedena oseba in se nagrada podeli samo enkrat.
  • V primeru, da izžrebana ovojnica ali dopisnica ni veljavna (npr. zaradi napačne ali nezadostne rešitve oziroma prepozno oddane na pošto) ali so zahtevani podatki pomanjkljivo izpolnjeni, se bo žrebanje za posamezno nagrado ponavljalo toliko časa, da bo izžrebana ovojnica ali dopisnica ustrezala zahtevam nagradne igre. O poteku posameznega žrebanja bo napisan zapisnik, ki bo vseboval naslednje podatke:

            - datum in kraj žrebanja,
            - prisotni člani komisije,
            - potek žrebanja,
            - podatki o nagrajencih.

  • Zapisnik podpišejo vsi člani komisije.
  • Zapisnik žrebanja, ki ga pripravi komisija, seznam udeležencev in vsa ostala dokumentacijo, povezana z organizacijo in izvedbo nagradnega žrebanja se hrani na sedežu organizatorja nagradne igre. Prej omenjena dokumentacija se hrani 1 mesec. Po poteku navedenega roka lahko organizator dokumentacijo uniči.
  • Zapisnik žrebanja bo 30 dni od zaključka žrebanja na vpogled na sedežu organizatorja nagradne igre.
  • Rezultati žrebanja v skladu s temi pravili so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.
  • Organizator si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če ugotovi, da je udeleženec v nagradni križanki sodeloval v nasprotju s temi pravili, ali če se pojavi dvom o istovetnosti podatkov udeleženca.
  • Organizator nagradnega žrebanja lahko pred izborom, med njim ali po njem izloči udeleženca, za katerega upravičeno domneva, da je posredoval nepravilne, neveljavne ali nepopolne osebne podatke.
  • Nagrade ni možno zamenjati za druge ugodnosti ali gotovino.

4. Objava nagrajencev:

  • Objava nagrajencev mesečnega nagradnega sklada nagradne igre »Križanke edicij družbe Dnevnik, d.d.« je v tedniku Nedeljski dnevnik, časniku Dnevnik, ugankarski reviji Razvedrilo, ugankarski reviji Lahko Razvedrilo, ugankarski reviji Mini Razvedrilo in ugankarski reviji Tematske križanke, z izidom sedem dni po žrebanju. Nagrajenci se v zgoraj navedenih izdajah lahko ponovijo vse do naslednjega izida žrebanja.
  • Prav tako se nagrajenci objavijo na spletni strani www.dnevnik.si/web-static/akcije-in-nagradne-igre-2465015/.
  • S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec organizatorju v primeru, da je izžreban, izrecno dovoljuje objavo imena, priimka ter kraja bivanja v edicijah družbe Dnevnik, d.d. in na spletni strani www.dnevnik.si/web-static/akcije-in-nagradne-igre-2465015/.
  • V kolikor se podelitev nagrad organizira kot javni dogodek, organizator sme nagrajenčevo ime, priimek, fotografije in videoposnetke objaviti in uporabiti v avdio-, foto- in video-materialu organizatorjev ter povezanih družb, razen če nagrajenec tega ni izrecno prepovedal. Prepoved mora nagrajenec pisno sporočiti najkasneje do dneva izvedbe dogodka. Kot pisen način se šteje tudi sporočilo po elektronski pošti. Za objavo imen, fotografij in posnetkov podelitve v medijih ter za sodelovanje na javnem dogodku organizatorju ni treba plačati nagrajencem.

5. Podatki in prevzem nagrade

  • Nagrad ni mogoče zamenjati za druge ugodnosti ali izplačati v gotovini, prav tako nagrada ni prenosljiva, razen če je pisno navedeno drugače.
  • Nagrada v nobenem primeru ni zamenljiva za kakšen drug izdelek.
  • Podeljevalec nagrad, izvajalec nagradne igre in organizator le-te je Dnevnik.
  • Nagrade nagrajenci prejmejo po pošti, pri denarnih nagrada se nagrada nakaže na transakcijski račun izžrebanega nagrajenca.
  • Organizator ima pravico za namen identifikacije zahtevati od nagrajenca, da z ustreznim osebnim dokumentom izkaže svojo identiteto.
  • V primeru dostave nagrade po pošti, bo strošek dostave poravnala družba Dnevnik, Dostavo vrši Pošta Slovenije.
  • Izžrebanec bo o nagradi in podatkih, potrebnih za prevzem, obveščen po navadni oziroma elektronski pošti (če jo udeleženec ima) na naslov, ki ga je le-ta v skladu s pogoji sodelovanja v nagradni igri navedel, najkasneje v 30 dneh po izidu žrebanja. V 30 dneh od posredovanja popolnih podatkov bo organizator poslal nagrado.
  • V primeru, da je nagrajenec mladoletna oseba, prevzem nagrade podpišejo njegovi starši ali drug zakoniti zastopnik.
  • V kolikor nagrajenec nagrade zaradi kakršnega koli razloga ne prevzame oz. se k prevzemu nagrade ne priglasi ali ne posreduje organizatorju vseh potrebnih podatkov za podelitev nagrade, velja, da se nepreklicno odpoveduje nagradi.
  • Če se posamezni nagrajenec na obvestilo o prejemu oziroma prevzemu nagrade ne bo odzval v roku 20 dni od prejema obvestila ali pa se bo nagradi odpovedal, bo izgubil pravico do nagrade. V tem primeru se ta nagrada ne podeli.

6. Izplačilo nagrad

  • Izplačajo se le denarne nagrade z upoštevanjem davčnih obveznosti.
  • Denarno izplačilo blagovnih nagrad ni možno.

7. Davčne obveznosti za prejemnike nagrad

  • Prejemnik nagrade je po Zakonu o dohodnini (Uradni list RS, št. 13/11 – uradno prečiščeno besedilo s spremembami) davčni zavezanec.
  • Organizator bo od nagrad, katerih bruto vrednost presega z Zakonom o dohodnini določeno vrednost za plačilo dohodnine (42,00 eur), v imenu in za račun prejemnika nagrade obračunal in plačal akontacijo dohodnine skladno z Zakonom o dohodnini in Zakonom o davčnem postopku (Uradni list RS, št. 13/11 – uradno prečiščeno besedilo s spremembami) (po stopnji 25% od vrednosti nagrade). Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme nagrajenca.
  • Denarne nagrade so v bruto znesku. Vrednost nagrade v naravi določi organizator na podlagi primerljive tržne cene.
  • Nagrajenec mora organizatorju pisno ali po elektronski pošti predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov bivališča, številko TRR ter svojo davčno številko, in sicer najkasneje v roku 20 dni od prejema obvestila o nagradi. V kolikor nagrajenec organizatorju teh podatkov ne posreduje v zahtevanem roku, od organizatorja ni upravičen zahtevati izročitve nagrade, ampak se šteje, da se je nagradi odpovedal. V tem primeru se nagrada ne podeli.

8. Zasebnost in varstvo podatkov

  • Upravljavec osebnih podatkov sodelujočih v nagradni igri je družba Dnevnik, d.d., Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana.
  • Za namene izvedbe nagradne igre (kontaktiranje izžrebanih oseb, ugotavljanje izpolnjevanja pogojev za sodelovanje in identifikacija izžrebancev, priprava zapisnika o nagradnem žrebu in javna objava nagrajencev) upravljavec obdeluje naslednje osebne podatke o sodelujočih:

            - ime,
            - priimek,
            - naslov,
            - poštno številko,
            - številko telefona,
            - e-naslov,
            - podatek o naročniškem razmerju,
            - v primeru mladoletnih pošiljateljev: ime in priimek zakonitega zastopnika, podpis zakonitega zastopnika.

  • Upravljavec obdeluje navedene osebne podatke na podlagi privolitve (soglasja) posameznika po točki (a) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Evropskega Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov). S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči izrecno soglaša z obdelavo zgoraj navedenih osebnih podatkov za namene izvedbe nagradne igre, kot so določeni v prejšnjem odstavku. Prav tako izrecno soglaša, da lahko upravljavec obdeluje zgoraj navedene podatke za namene izvajanja tržnih raziskav in obveščanja posameznika o ugodnostih in produktih družbe Dnevnik, d. d. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov mladoletnika, ki sodeluje v nagradni igri, poda njegov zakoniti zastopnik, ko se v skladu s pravili sodelovanja v nagradni igri podpiše na dopisnico ali v pismo.
  • Sodelovanje v nagradni križanki je prostovoljno, pri čemer je potrebno opozoriti, da je zagotovitev naslednjih osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj, številka telefona, e-naslov (če ga sodelujoči ima), v primeru mladoletnega pošiljatelja: ime in priimek zakonitega zastopnika, podpis zakonitega zastopnika) pogoj za sodelovanje v nagradni igri. V kolikor sodelujoči ne zagotovi (vseh) prej navedenih podatkov, ne more sodelovati v nagradni igri oziroma bo njegova ovojnica ali dopisnica označena za neveljavno. Zagotovitev teh podatkov je namreč nujno potrebna, da lahko organizator izvede nagradno igro in podeli nagrade.
  • Podatek o naročniškem razmerju je neobvezen podatek, ki ga ni potrebno zagotoviti za sodelovanje v nagradni igri. Kot je to že navedeno v drugem odstavku 2. člena teh pravil, upravljavec obdeluje ta podatek izključno v svoje interno-statistične namene in nima nobenega vpliva na izid žreba.
  • V primeru organizacije podelitve nagrad kot javnega dogodka, sme upravljavec za namene obveščanja javnosti obdelovati oziroma objaviti naslednje osebne podatke o nagrajencu:

            - ime,
            - priimek,
            - fotografije in videoposnetki nagrajenca.

  • Upravljavec lahko v skladu s tretjim odstavkom 93. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 163/22) obdeluje v prejšnjem odstavku navedene osebne podatke brez soglasja nagrajenca, razen če nagrajenec ni izrecno prepovedal takšno obdelavo. Nagrajenec prepove takšno obdelavo na način, določen v petem odstavku 4. člena teh pravil.
  • Za namene izračuna in plačila davčnega odtegljaja (akontacije dohodnine) upravljavec obdeluje naslednje osebne podatke o nagrajencih:

            - ime,
            - priimek,
            - naslov bivališča,
            - številka TRR,
            - davčna številka.

  • Upravljavec obdeluje prej navedene osebne podatke na podlagi točke (c) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, in sicer je obdelava potrebna za izpolnitev zakonske obveznosti, ki velja za upravljavca. Obdelava prej navedenih osebnih podatkov je namreč nujno potrebna, da lahko upravljavec izpolni svojo zakonsko dolžnost skladno z določbami Zakona o dohodnini in Zakona o davčnem postopku, in sicer da izračuna in plača akontacijo dohodnine za davčnega zavezanca (nagrajenca). V kolikor nagrajenec ne zagotovi prej navedenih podatkov, upravljavec ne more izpolniti svoje zakonske dolžnosti in posledično ne more ter ne sme podeliti oz. izplačati nagrade nagrajencu.
  • Osebni podatki, ki se obdelujejo na podlagi privolitve (soglasja) posameznika se hranijo do preklica soglasja s strani posameznika. Soglasje za vse ali posamezne namene obdelave osebnih podatkov se lahko kadarkoli prekliče z zahtevo za preklic na naslov Dnevnik, d. d., Kopitarjeva 2, 1000 Ljubljana, ali preko elektronske pošte na naslov: pooblascenec.vop@dnevnik.si, pri čemer preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se jo je izvajalo do njenega preklica.
  • Osebni podatki, ki so potrebni za izračun in plačilo davčnega odtegljaja, se v skladu z določbami Zakona o davčnem postopku hranijo do poteka absolutnega zastaralnega roka pravice do izterjave davka, na katerega se nanašajo.
  • V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imajo sodelujoči pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«), pravico do omejitve obdelave in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahtevo za uveljavljanje omenjenih pravic lahko sodelujoči poda pisno na naslov Dnevnik, d. d., Kopitarjeva 2, 1000 Ljubljana, ali prek elektronske pošte na naslov: pooblascenec.vop@dnevnik.si. V zvezi z obdelavo osebnih podatkov se lahko poda tudi pritožbo Informacijskemu pooblaščencu na naslov Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01/2309730, spletna stran: www.ip-rs.si, če sodelujoči meni, da upravljavec obdeluje njegove osebne podatke v nasprotju s predpisi na področju varstva osebnih podatkov.
  • Upravljavec se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 130/22). Podatkov o sodelujočih v nagradni igri upravljavec ne bo posredoval tretjim osebam, razen če imajo za pridobivanje osebnih podatkov podlago v zakonu, osebni privolitvi posameznika ali pogodbenem razmerju. Podatke o nagrajencih se posreduje Finančni upravi RS za potrebe zagotavljanja skladnosti z davčno zakonodajo. Osebni podatki se ne iznašajo v tretje države (države izven Evropske unije oziroma Evropskega gospodarskega prostora).
  • Osebni podatki niso predmet avtomatiziranega sprejemanja odločitev ali oblikovanja profilov.
  • Pooblaščena oseba za obdelavo osebnih podatkov pri upravljavcu je IEPRI, d. o. o., Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana, elektronski naslov: pooblascena.oseba@iepri.si., telefonska številka: 01 515 56 88.

9. Odgovornost organizatorja

  • Organizator ne nosi nobene odgovornosti niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami glede lastništva izžrebanih nagrad, ne vplivajo na pravilo, da organizator dodeli nagrado osebi, ki se je pravilno prijavila v nagradno igro oziroma uradno pooblaščeni osebi.
  • Organizator ne nosi nobenih stroškov, ki nastanejo pri sodelujočih zaradi sodelovanja v nagradni igri (npr. stroški pošiljanja dopisnice…) in ne odgovarja za kakršne koli posledice, ki bi jih sodelujoči trpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.
  • Organizator se zavezuje, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo nagradna igra korektno izpeljana, odgovornost pa ne vključuje primerov višje sile. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Organizator nagradne igre ne prevzema nobenih odgovornosti ob koriščenju nagrad.
  • Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse udeležence.

10. Pritožbe in reševanje sporov

  • Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v zakonsko določenem roku in o tem obvestil udeleženca.
  • Družba Dnevnik, si bo prizadevala vse spore, ki bi nastali v zvezi z nagradnimi igrami, reševati po mirni poti. V kolikor pa to ne bi bilo mogoče, se družba Dnevnik, in sodelujoči dogovorita za uporabo slovenskega prava in pristojnost sodišča v Ljubljani.

11. Spremembe pravil in pogojev

  • Organizator lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki ali vzroki na strani javnosti, vendar ne v času trajanja posamezne nagradne igre.
  • Spremembe pravil ne morejo veljati za nazaj.
  • Organizator bo o vseh spremembah in novostih nagradnega razpisa obveščal udeležence z objavami na spletni strani: www.dnevnik.si/web-static/akcije-in-nagradne-igre-2465015/.

 

Ljubljana, 25. 1. 2024
Dnevnik, d.d.