V Murski Soboti se bo začel tokratni krog prve nogometne lige. K Muri v goste prihaja Kalcer Radomlje, ki je v prejšnjem krogu spretno remiziral z Mariborom, pri čemer počasnega posnetka domnevnega prepovedanega položaja Kukovca nismo videli, čeprav se je VAR-debata med sodnikoma zgodila. Kar vznemirja. Če je očitno, da sodnik in VAR-soba razpravljata, je težko doumeti, zakaj tudi gledalci ne vidimo, o čem razpravljajo. Menda je bil VAR domišljen prav zato. Ali pač? A nazaj k tekmi. Dobiti bi jo znala Mura, stavniška kvota na njeno zmago je pa spodobnih 2,00.

V drugi tekmi Domžale pričakujejo Koper, ki je v prejšnjem krogu proti Nafti v drugem polčasu odkril vzvode v napadu, na katere lahko stavi. Koprčane je predvsem pričakovati strnjene, enako pa tudi Domžale, ki so v zamudi s sestavljanjem ekipe in še nimajo standardne postave. Lahko bi se zgodila tekma z manj kot 2,5 gola skupno, za kar je na voljo stavniška kvota 1,70.

V nedeljo se bo krog nadaljeval s popoldanskim derbijem med Mariborom in Olimpijo, ki sta kljub različnima izidoma v evropskih tekmovanjih pokazala približno podobno moč, a Olimpija ima kakšnega aduta več in se kljub višji kvoti zdi favorit, kar navaja na 1,55 vreden dvojni stavniški znak na njeno zmago ali remi.

Celje – Primorje je ob krizi prvega in nepričakovanih rezultatskih uspehih drugega zanimiva tekma, v kateri pa bo najverjetneje zmagalo Celje. Za kakršno koli zmago je stavniška kvota 1,30, a povsem v poštev pride tudi zmaga s hendikepom +1, za kar je na voljo 1,76.

In še ponedeljkovo soočenje kluba Brava Kostel z Nafto, v katerem se zdi 1,40 na zmago domačih skorajšnja gotovost. A Nafta bi lahko presenetila s kakšnim golom, zato ne gre zanemariti 1,85 visoke stave, da bosta zadeli obe ekipi. 

Priporočamo