Teniški turnir v Cincinnatiju je poskrbel, da so olimpijske igre preteklost tudi v športni panogi, ki je požela ogromno olimpijske slave v Parizu. Zanjo je v prvi vrsti poskrbel Novak Đoković, ki je pri 37 letih uresničil olimpijske sanje in se veselil edine lovorike, ki mu je manjkala na trofejni športni poti. Srb od Pariza ni tekmoval, verjetno pa tudi nikoli v življenju ni toliko slavil, kot je uspeh v Parizu, kjer je na igriščih Rolanda Garrosa s finalno zmago proti Špancu Carlosu Alcarazu izpolnil svoje sanje.

Medtem ko na igriščih v Flushing Meadowsu potekajo kvalifikacijski boji za nastop na glavnem turnirju OP ZDA, zadnjega teniškega turnirja največje četverice v sezoni, sta v Cincinnatiju potekala finalna dvoboja v moški in ženski konkurenci. Naziv favoritov sta upravičila Belorusinja Arina Sabalenka in Italijan Jannik Sinner, ki sta bila v sklepnih obračunih boljša od Američanov Jessice Pegula in Francisa Tiafoa. Dvoboj turnirja je potekal v polfinalu, v katerem je Sinner po več kot treh urah atomskega tenisa strl odpor Nemca Alexandra Zvereva. Dogajanje v Cincinnatiju je zaznamoval hiter poraz v drugem krogu Španca Carlosa Alcaraza, ki je moral priznati premoč francoskemu veteranu Gaelu Monfilsu.

Sinner lačen dvobojev

»Bil je zelo težek teden. Psihološko sem povsem izžet. Nisem vedel, kako se bom zbral v finalu, a se je tudi Francisu poznalo, da je zelo utrujen. Oba sva čutila veliko napetosti, vendar sem zelo vesel ravni tenisa, ki sem jo igral v finalu, še posebno v pomembnih trenutkih,« se je svojega tretjega turnirja serije masters 1000 veselil Jannik Sinner. Prvi igralec sveta je letos osvojil že pet turnirjev, in sicer je bil najboljši na prvem turnirju največje četverice v Melbournu, poleg Cincinnatija je osvojil masters serije 1000 v Miamiju, zmagal pa je tudi v Rotterdamu in na turnirju na travi v Halleju.

»Povsem sem osredotočen na turnir v New Yorku. Lahko sem zadovoljen s formo pred odprtim prvenstvom ZDA. Ali bo to dovolj, da bom na koncu dvignil pokal, ne vem. Vem pa, da bom dal vse od sebe in da sem lačen dvobojev. Z žrebom se ne ukvarjam. Zmagovalec bo moral zmagati na vseh sedmih dvobojih,« se zaveda Jannik Sinner.

Belorusinja je Američanki preprečila dvojno krono

Arina Sabalenka je v polfinalu izločila prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Šwiatek, v finalu pa jo je čakala najbolj vroča igralka ta trenutek. Jessica Pegula je namreč pred Cincinnatijem osvojila turnir v Torontu in nanizala devet zaporednih zmag. Če bi Američanka osvojila turnir v Cincinnatiju, bi postala prva po letu 1973 s kanadsko-ameriškim dvojčkom pred OP ZDA. Jessica Pegula je bila pred turnirjem v Kanadi na letošnji lestvici teniških igralk 20., z nizom uspehov pa je napredovala na osmo mesto, ki ji za zdaj zagotavlja nastop na sklepnem teniškem turnirju najboljše osmerice.

»Čeprav sem v Torontu izgubila v tretjem krogu (premagala jo je Američanka Amanda Anisimova, op. p.), sem bila s svojo igro zadovoljna, saj sem se vračala po poškodbi. Pred prihodom v Cincinnati nisem imela visokih pričakovanj, želela sem se le dobro pripraviti pred turnirjem v New Yorku. Zato lahko odkrito priznam, da sem bila presenečena nad ravnjo igre, ki sem jo pokazala v zadnjem tednu. Ni lepšega kot priti na turnir za grand slam kot zmagovalka turnirja,« se veseli Arina Sabalenka. x

Priporočamo