Daleč največ medijske pozornosti v New Yorku je v med OP ZDA v tenisu namenjeno Sereni Williams. Vsi bi radi videli zadnji dvoboj v karieri 23-kratne zmagovalke turnirjev največje četverice. Američanka je po zmagi v drugem krogu proti drugi nosilki Anett Kontaveit s 7:6 (4), 2:6, 6:2 podaljšala negotovost ter dokazala, da je v New York pripotovala odlično pripravljena. V tretjem krogu se bo Serena Williams pomerila z Avstralko hrvaških korenin Aljo Tomljanović.

Razumljivo je, da so na dvobojih Američanke na tribunah številni zvezdniki. Glavno pozornost je v drugem krogu vzbudil Tiger Woods. Ameriški golfist se skupaj s Serenino starejšo sestro Venus bučno navijal za rojakinjo ter bil navdušen ob njenem preboju v šestnajstino finala. Tiger Woods na zvezdniški tribuni ni srečal upokojene alpske smučarke Lindsey Vonn, ki je za Sereno Williams stiskala pesti v prvem krogu, ko je Američanka igrala proti Danki Kovinić. Američana sta bila pred leti eden najbolj zvezdniških športnih parov, v zadnjih letih pa je ob Lindsey Vonn partner Diego Osorio.

»V zadnjih mesecih sem trdo garala. Igrala sem malo dvobojev, na njih pa nisem pokazala vloženega truda. Občutek imam, da se mi vse skupaj vrača v New Yorku. Rada imam izzive, zato sem tudi toliko časa vztrajala v športu,« je po sicer nepričakovani zmagi povedala Serena Williams. Prepričljivo je v drugi krog napredoval tudi prvi igralec sveta in branilec naslova Daniil Medvedjev, ki je bil v treh nizih boljši od Francoza Arthurja Rinderknecha. Po videnem ne gre pričakovati, da bi Rusov zmagovit pohod prekinil naslednji tekmec, Kitajec Yibing Wu. 

Priporočamo