Ker je kapetan slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak eden najboljših slovenskih športnikov in najprepoznavnejših obrazov Slovenije v svetu, številni športni ljubitelji vedo, da je njegovo dekle teniška igralka Olga Danilović. Triindvajsetletna Srbkinja bo v teh dneh igrala na najmočnejšem teniškem turnirju v Tivoliju, kjer je glede na uvrstitev na svetovni lestvici (110.) tretja nosilka. Zanimivo je, da je Danilovićeva ta čas daleč najboljša srbska teniška igralka, saj druga najboljša, Lola Radivojević, zaseda 232. mesto.

Pozornost sprva srbske, kasneje širše v regiji in tudi svetovne javnosti si je prislužila kot obetavna mladinka, ko je prišlo v javnost, da je hčerka nekdanjega košarkarskega ostrostrelca Predraga Danilovića. Nekdaj najljubšega igralca Zorana Dragića, ki je bil v minulih dneh prisoten na slovesu slovenske košarkarske legende v Stožicah. Tudi njena mama je zelo znana predvsem v Srbiji, saj je Svetlana Radošević športna reporterka na srbski nacionalni televiziji. Olga Danilović je bila zanimiva tudi za slovenske medije, saj je bil več mesecev njen trener Robi Cokan, potem ko sta prekinila poti s Kajo Juvan. Preden se je zaljubila v Jana Oblaka, je bila dve leti v objemu srbskega košarkarskega zvezdnika Bogdana Bogdanovića.

Pomemben nasvet očeta

Osnovno poslanstvo Srbkinje je tenis, drugih tem se hitro izogne. V zadnjem času je njen trener Španec Alex Cenzano, kar sicer ni edini razlog, da ima Olga Danilović vadbeno bazo v Madridu, kjer za Atletico brani Jan Oblak. Najvišje na svetovni lestvici je bila na 93. mestu. Na turnirjih največje četverice je najvidnejši uspeh dosegla letos v Parizu, kjer se je po odmevnih zmagah nad Italijanko Martino Trevisan, Američanko Danielle Collins in Hrvatico Donno Vekić prebila v osmino finala, v katerem je priznala premoč Čehinji Marketi Vondroušovi. Največji uspeh na turnirjih serije WTA je dosegla pred šestimi leti v Moskvi, kjer je bila v finalu boljša od Rusinje Anastasije Potapove. Leta 2018 je bila na svetovni lestvici peta mladinka sveta, v mladinski konkurenci pa je na treh različnih podlagah med dvojicami osvojila turnir za grand slam. Vselej z različnimi igralkami, med katerimi je bila leta 2017 v Wimbledonu tudi Kaja Juvan. Danilovićeva je osvojila turnir WTA tudi z drugo slovensko teniško igralko, in sicer sta bili leta 2018 najboljši s Tamaro Zidanšek v Taškentu. »Res je moja športna pot zelo povezana s Slovenijo. A tako s Kajo in Tamaro kot tudi z Robijem smo se za sodelovanje dogovorili tik pred zdajci,« odgovarja Srbkinja.

Vsem nam je jasno, da je Novak z drugega planeta. Vedno govori le preproste stvari, ne pametuje veliko. Vselej sem bogatejša in izkušenejša, ko se pogovarjam z njim.

 

»Lahko rečem, da je za mano najuspešnejša sezona doslej, predvsem sem imela nekaj zelo lepih trenutkov. Ni je še konec, saj bom igrala še na nekaj turnirjih v Evropi in Aziji. Nič ne bi imela proti, če bi v Ljubljani potrdila dobro sezono,« je na včerajšnjem druženju z novinarji v Tivoliju povedala Olga Danilović in odločno pristavila, da bo odgovarjala le na teniška vprašanja. O svojem izbrancu je srčno izgovorila le, da je Jan Oblak daleč najboljši slovenski športnik. Zanimivo je, da v Sloveniji trenutno živi tudi njena mlajša sestra Sonja, ki je podpisala pogodbo z mariborskim odbojkarskim klubom Branikom. S sestro sta se v nedeljo dobili v Ljubljani, a jima je zmanjkalo časa, da bi znova obiskali Bled. »Najboljši nasvet očeta je bil, da vse stvari v življenju minejo. Tako lepi trenutki kot na srečo tudi slabi,« je odgovorila Srbkinja, ki pravi, da se pospešeno uči španskega jezika, a ga v javnosti še ne govori, saj se raje drži angleščine.

Spoštuje novinarje, ne mara pa komentarjev na družbenih omrežjih

O Novaku Đokoviću govori z izjemnim spoštovanjem. »Vsem nam je jasno, da je Novak z drugega planeta. Vedno govori le preproste stvari, ne pametuje veliko. Vselej sem bogatejša in izkušenejša, ko se pogovarjam z njim.« Olga Danilović ima na družbenih omrežjih ogromno sledilcev, a se nima za vplivnico. Pravi, da se raje posveča tenisu, da pa so družbena omrežja odlična priložnost za kakršno koli pomoč. »Zelo spoštujem novinarje, navsezadnje je novinarka tudi moja mama. Precej drugače gledam na družbena omrežja, prek katerih teniški igralci prejemamo ogromno groženj. Sama skušam te grožnje čim prej odmisliti.«

O sebi je na dobrih dvanajst minut dolgem druženju Danilovićeva še dejala, da od vseh klubov najbolj navija za Partizan, ni pa komentirala dopinškega primera zmagovalca OP ZDA Jannika Sinnerja. Nasploh je pokazala zvrhano mero samozavesti, kot je nima ves slovenski tenis skupaj. Kam jo bo ta popeljala, bo pokazal čas. 

Priporočamo