Poljakinja Iga Swiatek, ki je v začetku oktobra sporočila, da je končala sodelovanje s trenerjem Tomaszem Wiktorowskim, ostaja na prvem mestu teniške svetovne lestvice WTA, vendar se je njena prednost močno zmanjšala. Belorusinja Arina Sabalenka na drugem mestu po zmagi na turnirju WTA 1000 v Wuhanu za številko 1 zaostaja le še za 69 točk. Na tretje mesto se je povzpela Američanka CoCo Gauff, ki je prehitela rojakinjo Jessico Pegula.

Med Slovenkami sta med prvo dvestoterico le Veronika Erjavec na 181. ter Tamara Zidanšek na 199. mestu.

Povsem drugače je v moški konkurenci, kjer ima zmagovalec Šanghaja Jannik Sinner pred najbližjim zasledovalcem Nemcem Alexandrom Zverevom kar 4800 točk naskoka. Za največjo spremembo znotraj elitne svetovne deseterice sta poskrbela Tylor Fritz in Alex de Minaur. Američan je z uvrstitvijo v polfinale Šnghaja napredoval na šesto mesto, Avstralec pa je z enajstega napredoval na deveto mesto.

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici je Bor Artnak na 386. mestu. Med najboljšimi 900 igralci sveta sta le še Blaž Rola na 811. in Filip Jeff Planinšek na 821. mestu.

Priporočamo