Potem ko se je pri 30 letih prvič v karieri prebila v polfinale turnirja za grand slam, so se Jessici Pegula uresničile nove sanje. Po hudem boju se je prebila v finale OP ZDA. Po poraznem začetku dvoboja je na koncu porazila Čehinjo Karolino Muchovo z 1:6, 6:4 in 6:2. Za končno zmago se bo pomerila z Belorusinjo Arino Sabalenka, ki je v 90 minutah izločila domačinko Emmo Navarro s 6:3 in 7:6 (2).

»Želela sem planiti v jok. Bilo mi je tako neprijetno, ko me je tekmica uničevala na igrišču,« je Jessica Pegula povedala o začetku dvoboja. »Ne vem, kako mi je uspelo obrniti to tekmo.« Pegulova je zaostajala že z 1:6, 0:2 in 30:40. Šesti igralki sveta je nato uspel sijajen preobrat in po 2 urah ter 12 minutah je pred očmi družine slavila največjo zmago kariere. Njeni bratje in sestre ter njen oče, 73-letni milijarder Terrence Pegula, so zanjo glasno navijali na tribunah. Oče, ki je svoje milijardno bogastvo pridobil z nafto in plinom, je po reviji Forbes eden od 400 najbogatejših ljudi na svetu in ima v lasti tudi velik športni imperij, vključno z moštvom nogometne lige NFL Buffalo Bills ter moštvom hokejske lige NHL Buffalo Sabres. »Zelo sem vesela, da so lahko v živo pospremili moj največji uspeh do zdaj,« je Pegulova komaj zadrževala solze.

V finalu jo čaka zahtevna naloga, saj ji bo nasproti stala odlična Arina Sabalenka. Belorusinja je v finalu v New Yorku igrala že lani, ko je bila od nje boljša domačinka Coco Gauff. Še četrtič je napredovala do finala enega od turnirjev velike četverice, doslej je dvakrat osvojila OP Avstralije. Tokrat v polfinalu proti domačinki Navarrovi ni bila najbolj navdušena nad občinstvom, ki je na Stadionu Arthurja Asheja, razumljivo, gromko navijalo za ameriško avtsajderko. Belorusinja je pri izidu 5:4 v drugem nizu servirala za zmago, a so jo vseeno premagali živci. V podaljšani igri pa se je vendarle zbrala. »A zdaj pa navijate zame? Malo prepozno,« je po zmagi Sabalenkova v šali dejala navijačem. »To mi veliko pomeni in čeprav ste navijali za tekmico, sem imela ves čas kurjo polt, vzdušje je bilo neverjetno! Tekmica je igrala odlično in res sem vesela, da sem se prebila skozi ta težek polfinale.« 

Priporočamo