Saunders želi namreč izboljšati svoj dosežek, srebrno olimpijsko medaljo z iger v Tokiu. Pred nocojšnjim finalom je na tretjem mestu. Prav zato maska in sončna očala: To mi pomaga, da se vživim v svoj alter ego, o pojasnilih Raven Saunders za nenavadno atletsko opravo piše britanski Guardian.

Ta alter ego je domišljijski junak Hulk. »Tako kot njemu sta mi povzročala težave obvladovanje moči in nadzor nad tem, kdaj sem Hulk in kdaj ne,« je besede Raven Saunders povzel portal Yahoo Sports leta 2021. »In sčasoma, tako kot se je Bruce Banner naučil nadzorovati Hulka, mi je uspelo; toda ko je Hulk prišel ven, je razbil vse, kar se je razbiti dalo.«

Raven Saunders, of the United States, is seen while competing during the women's shot put qualification at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 8, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Bernat Armangue)

Tudi to, pojasnjuje, pomaga pri spopadanju s stresom, ki ga prinaša šport na vrhunski ravni. Foto: AP

Lasje ima pobarvane na zeleno in vijolično, zobe pa prepredene z zlatimi žicami. Tudi to, pojasnjuje, pomaga pri spopadanju s stresom, ki ga prinaša šport na vrhunski ravni.

»Sem v polni formi,« napoveduje pred boji za medalje. »Ljudi hočem opomniti, da sem, kar sem.«

Odločitev za takšno opravo je prišla spontano, še pojasnjuje. Začelo se je z nošenjem maske med epidemijo covida, zdaj pa prav ta maska Saunders pomaga, da se lahko osredotoči in izogne pogovorom z drugimi tekmovalci.

Raven Saunders, of the United States, competes during the women's shot put qualification at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 8, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Bernat Armangue)

»Sem v polni formi,« napoveduje pred boji za medalje. Foto: AP

Saunders, sicer nebinarna oseba, zagovarja pravice LGBTQ in se posveča ozaveščanju o duševnem zdravju. Zato roke, prekrižane v črko X na podelitvi medalj v Tokiju: »To označuje presek, kjer se srečajo vsi tisti, ki so zatirani. Upam, da bo medalja pomagala vsem, ki se ne morejo postaviti zase.«

Mednarodni olimpijski komite je sicer preiskavo te geste, saj so različne oblike protestov na igrah prepovedane, zaključil brez kazni.

 

Priporočamo