Žolnirjeva se je v prvem današnjem nastopu z iponom prek Nemke Claudie Malzahn prebila v osmino finala, kjer se je nato pomerila z Ekvadorko Estefanio Garcia, ki pa naši judoistki ni predstavljala previsoke ovire. Žolnirjeva je že po minuti in 20 sekundah ponovno slavila z iponom in se tako prebila v popoldanski četrtfinale, kjer se je pomerila z Izraelko Alice Schlesinger.

Tudi četrtfinalni dvoboj je 30-letna Žalčanka dobila predčasno z iponom. V polfinalnem nastopu se je Žolnirjeva pomerila z Mongolko Munkhzayo Cedevsruen in jo premagala z iponom ter tako Sloveniji že priborila prvo medaljo na olimpijskih igrah v Londonu.

Slovenska judoistka je bila v finalu boljša od Kitajke Lili Xu in osvojila prvo zlato judoistično olimpijsko kolajno za Slovenijo.

Sedej po hitrem izpadu jezen

Neuspešno pa je danes nastopil Aljaž Sedej, ki je v kategoriji do 81 kilogramov izgubil v prvem dvoboju. Z iponom ga je premagal Američan Travis Stevens. Odziv razočaranega in jeznega Sedeja po dvoboju preberite TUKAJ.

Čop in Špik sta se sprehodila do finala

V polfinalu v dvojnem dvojcu sta odlično nastopila veslača Iztok Čop in Luka Špik, ki sta zanesljivo zmagala v svoji polfinalni skupini in si zagotovila nastop v četrtkovem finalu.


(Foto: AP)

Klinarjeva obstala v polfinalu

Plavalka Anja Klinar je dobro opravila z dopoldanskimi kvalifikacijami na 200 metrov delfin, kjer si je s zagotovila nastop v večernem polfinalu, kjer je zasedla 11. mesto. Več si preberite TUKAJ.

Ponesrečen nastop Savška v finalu.

Po vzoru ostalih slovenskih športnikov je današnji dan odlično začel tudi kanuist Benjamin Savšek, ki je v polfinalu z zaostankom 98 stotink sekunde zasedel 2.mesto in si tako prepričljivo izboril nastop v finalu.

Slovenski kanuist je imel v finalu lepo priložnost, da Sloveniji po Žolnirjevi danes pribori še drugo olimpijsko medaljo, a je naredil vrsto napak in končal na zadnjem, osmem mestu. Zmage se je veslili Francoz Tony Estanguet.


(Foto: Stanko Gruden/STA)

Žbogar napredoval na peto mesto

Vasilij Žbogar tudi po šesti regati ostaja v boju za medaljo. Danes je bil po petem plovu osmi, po šestem pa peti  in ima po odbitku najslabše regate 27 točk ter za tretjim mestom zaostaja le za štiri točke. V vodstvu je Danec Jonas Hogh Christensen.

Konec za Srebotnikovo in Klepačevo, neuspešen tudi Kavčič

Z nastopi na olimpijskih igrah sta že zaključili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki sta v ženskih dvojicah v drugem krogu izgubili proti drugima nosilkama Italijankama Sari Errani in Roberti Vinci. Slednji sta bili po razburljivem obračunu boljši s 7:5, 4:6 in 6:4.

Z nastopi je zaključil tudi Blaž Kavčič. Za najboljšega slovenskega igralca na lestvici ATP je bil v drugem krogu premočan četrtopostavljeni Španec David Ferrer, ki je zmagal s 6:2 in 6:2.