Zmagovita serija Olimpije se končala z remijem na derbiju Ljubljanske kotline v Domžalah. Vidno živčni Ljubljančani, med katerimi so posamezniki očitno podcenili tekmeca, so imeli s premešano zasedbo veliko premoč v prvem polčasu (Domžale so bile brez strela), a niso izkoristili priložnosti. V hudi vročini je Olimpija v drugem polčasu padla, menjave niso prinesle napredka v igri, Domžale pa so z bolj pogumno, agresivno in borbeno igro preprečile tekmecu, da bi si priigral več kot dve priložnosti.

»Če ne dosežeš gola, ne moreš zmagati. Imeli smo premoč in dovolj priložnosti za zadetek. Prvi polčas smo odigrali dobro, tudi drugi del smo začeli kakovostno in bili dominantni, a je manjkalo več konkretnosti pred golom tekmeca. Zaradi manjših poškodb in dveh tekem na teden sem minute razdelil med igralce,« je povedal trener Olimpije Victor Sanchez. Domžale so po treh porazih osvojile prvo točko v sezoni. »Vedeli smo, da bomo trpeli, saj ima Olimpija veliko kakovosti. Glede na prikazano smo zasluženo osvojili točko. Tako slabo, kot smo igrali z Radomljani, nismo mogli več. Vseskozi dobro treniramo in vedeli smo, da bo prišel dan, ko bomo nagrajeni. Na naslednjih tekmah moramo ponoviti predstavo proti Olimpiji,« je bil zadovoljen trener Domžal Erik Merdanović.

Celje je po pričakovanju premagalo Radomlje, vendar se je na katastrofalno slabi igralni površini zelo mučilo. Po vodstvu z 2:0 po prvem polčasu so gostje v drugem polčasu izkoristili padec zbranosti in izid izenačili. V finišu tekme so bledi Celjani dosegli dva zadetka za zmago. Trener Maribora Ante Šimundža je za derbi z Muro zamenjal kar devet igralcev v primerjavi z evropsko tekmo proti Vojvodini. V prvi ekipi sta bila le vratar Jug in branilec Vidmar. Mura je povedla z golom Proleta, a je Jakupović z dvema zadetkoma poskrbel za preobrat.

Potem ko je Primorje izgubilo uvodne tri tekme in sploh ni doseglo gola, je v dvoboju novincev v ligi presenetilo v Lendavi, kjer je s taktično zrelo igro na protinapade premagalo Nafto kar s 3:0. »Najboljša predstava v sezoni. Verjamem v to, kar delamo, verjamem v fante, vsak na treningih vloži vso energijo. Ta zmaga je injekcija samozavesti. Če na vsaki tekmi ne bomo na takšni ravni, kot smo bili v Lendavi, bomo imeli težave,« je povedal zadovoljni trener Primorja Milan Anđelković.

Izidi 4. kroga v 1. SNL: Nafta – Primorje 0:3 (0:2, Babin 22, Gulić 43, Zavnik 52), Celje – Radomlje 4:2 (Brnić 14, Matko 38, Vuklišević 76, Kucys 93; Davidović 54, Gajzler 65), Domžale – Olimpija 0:0, Maribor – Mura 2:1 (1:1, Jakupović 21, 67; Proleta 5), ponedeljek ob 20.15: Bravo – Koper, vrstni red: Olimpija 10, Mura 9, Maribor (-1) 7, Celje (-1) in Koper (-1) po 6, Bravo (-1) 4, Radomlje, Primorje in Nafta po 3, Domžale 1. Pari prihodnjega kroga, petek ob 20.15: Primorje – Domžale, sobota ob 17.30: Mura – Bravo, ob 20.15: Koper – Nafta, nedelja ob 17.30: Radomlje – Maribor, ob 20.15: Olimpija – Celje. 

Priporočamo