Ne le zaradi tega incidenta, zaradi katerega je bila tekma prekinjena za skoraj pol ure, Florucz pa je po vrnitvi enajstmetrovko zastreljal, tudi zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev bodo policisti za Mariborčane spisali globe za prekrške. In še: »Med tekmo je bilo poškodovanih tudi 12 sedežev na severni tribuni ter kotliček za vodo v sanitarijah pod isto tribuno, o čemer bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo,« so sporočili z mariborski policisti.

Na stadionu je bilo sicer skoraj 10.000 gledalcev, od tega okoli 500 Viol in okoli 130 Green Dragonsov, ki jih je spremljalo še približno 130 podpornikov ljubljanskega kluba, so našteli policisti.

Na derbiju aprila letos je disciplinski sodnik Nogometne zveze obema kluboma izrekel za več kot 8000 evrov kazni: obema ekipama zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega skandiranja, prižiganja bakel in metanja predmetov na igrišče. Olimpija je dobila dodatek zaradi pomanjkljive organizacije tekme, Mariborčani pa zaradi poškodovanja stolov, ki so jih metali proti igrišču, kamor so iz njihovega sektorja poletele tudi bakle.

Priporočamo