V nemški drugi bundesligi se je konec tedna odvil obračun med Magdeburgom in Greuther Fürthom. Končni izid je bil 2:2. Remi. Nič posebnega ali omembe vrednega. Gledalci tekme pa znajo povedati, zakaj številke na semaforju pogosto ne povedo celotne zgodbe o drami, ki se je odvijala na zelenicah. Srečanje je namreč postreglo z dvema izredno nenavadnima prekrškoma za enajstmetrovko.

Prvi osmoljenec je bil branilec gostov Gideon Jung, ki se je v 13. minuti očitno zmedel in pomotoma menil, da je njegovi ekipi pripadlo izvajanje mrtve žoge. Vratarjevo podajo žoge z roko je tudi sam sprejel z rokami in si jo namestil v kazenskem prostoru. Sodnik Bastian Dankert ni okleval in za kazen za nespametno potezo pokazal na belo točko.

Proti koncu prvega polčasa je uslugo vrnil še domači branilec Daniel Heber, ki je po očitnem prekršku nad igralcem gostov izven kazenskega prostora pobral žogo. Ker je to storil v kazenskem prostoru in pred sodnikovim piskom, Denkert ni ostal dolžan in zopet pokazal na belo točko.

V ligi prvakov sodnik ni piskal

Čeprav gre za zelo nenavadna prekrška, se takšne poteze ne dogajajo zgolj v drugih ligah. Pripetile so se tudi že na najvišjem nivoju. Lani je zelo podobno napako kot Jung zakuhal Arsenalov branilec Gabriel Magalhaesm, ki je na polfinalnem obračunu lige prvakov proti Bayernu prav tako prijel žogo v kazenskem prostoru po podaji svojega vratarja. Švedski sodnik Glenn Nyberg se je tedaj domnevno odločil, da za takšno "otroško napako" ne bo podelil najstrožje kazni na tako pomembni tekmi, tedanji trener Bavarcev Tomas Tuchel in nemški mediji pa so bili nad odločitvijo ogorčeni. Morda je tudi ta incident prispeval k brezkompromisnemu piskanju Denkerta na tekmi druge bundeslige minuli konec tedna.

@metrosportuk The ref’s reason for not giving a penalty for Gabriel’s handball is wild!😳😳😳 @Metro Sport There was huge controversy surrounding the handball incident involving Gabriel against Bayern Munich in the Champions League. The referee has reportedly told Thomas Tuchel the reason was becasue he ‘will not give a penalty like this in a quarter-final’, claiming Gabriel made a ‘kids mistake’. Penalty or no penalty? #thomastuchel #bayernmunich #bayern #arsenal #arsenalfc #gabriel #gabrielhandball #championsleague #uefa #uefachampionsleague #football #footballtiktok #footballcontroversy #sportsnews #handball ♬ original sound - Metro Sport

Najbolj nenavaden gol si je zadal Piplica

So se pa v nemški bundesligi v preteklosti dogajale še bolj čudaške stvari. Najbolj nenavaden zadetek v prvi sligi gre na rovaš nekdanjega vratarja Cottbusa Tomisalva Piplice iz BiH. Na tekmi 6. aprila 2002 si je privoščil avtogol, ob katerem ga je visoka padajoča žoga zadela ob glavo in se odbila v mrežo. Ker vratar tedaj ni niti dvignil rok, so se takoj pojavili sumi o manj čednih poslih. Madež tega zadetka pa je zaznamoval spomin na njegovo celotno kariero.

Priporočamo