Slovenska nogometna reprezentanca bo danes popoldne s posebnim letalom odpotovala v Oslo, kjer jo jutri ob 20.45 čaka tekma tretjega kroga lige narodov z Norveško. Selektor Matjaž Kek bo imel pred tekmo le dva treninga. Na včerajšnjem pozno popoldne, ko je bilo zaradi dežja na Gorenjskem zelo temno, ga je zmotil ropot delovnih strojev, saj pod taktirko Daneta Jošta obnavljajo eno izmed treh igrišč v nacionalnem nogometnem centru. Zasedba slovenske vrste je v primerjavi s tisto, ki je nastopila na evropskem prvenstvu v Nemčiji, zelo okrnjena. Že septembra na prvih dveh tekmah lige narodov ni bilo Mihe Blažiča, ki se je medtem s Poljske preselil v Združene arabske emirate, in Benjamina Verbiča, ki je v Panathinaikosu na stranskem tiru. Zaradi poškodb na tokratni akciji ni Nina Žuglja, Žana Karničnika, Davida Brekala in Jona Gorenca Stankovića. Tomi Horvat je nastop odpovedal zaradi bolezni, Sandi Lovrić pa je prišel na Brdo pri Kranju, a je poškodba tako težka, da se je že vrnil v Udinese. Med 25 igralci, ki so na Brdu pri Kranju, je veliko oči uprtih v branilca Vanjo Drkušića, ki ga čaka veliko dela jutri v Oslu in nato v nedeljo še v Almatiju proti Kazahstanu. Štiriindvajsetletni Dolenjec, ki je član beograjske Crvene zvezde, je bil na včerajšnjem druženju z mediji po tradiciji zgovoren.

O svojem počutju, saj je imel po prestopu v Crveno zvezdo težave s poškodbo, zato ni igral na prvi tekmi lige prvakov proti Benfici.

Počutje je super. Lepo je znova biti del reprezentance. Imel sem nekaj manjših težav s poškodbo, odsoten sem bil le pet, šest dni. Zdaj je vse v najlepšem redu.

O pripravah na dve tekmi lige narodov v gosteh v četrtek v Oslu z Norveško in v nedeljo v Almatiju s Kazahstanom.

Priprave so enake kot doslej. Norveško smo že analizirali, zato vemo, kaj nas čaka. Najbolj pomembno je, da ne odstopamo od naših principov, naše igre, saj se dobro zavedamo, da le to prinaša uspeh.

O tem, da sta dve tekmi zapored v gosteh, za nameček pa ekipo čaka še devet ur dolg polet iz Osla v Almati.

Dolgih potovanj sem vajen že z gostovanj, ko sem igral v Rusiji, a vseeno bo tokrat malo drugače. Vsi smo profesionalci in to je del naše službe. S tem smo se sprijaznili in veselimo se obeh tekem.

Z Bijolom sva se že pogovarjala, kaj bova delala, kaj počne Haaland. Ustavljanje Haalanda ne bo le delo branilcev, ampak celotne ekipe.

O tem, če bo Slovenija na obeh tekmah zaigrala na zmago.

Kot reprezentanca smo dozoreli, zato lahko rečemo, da gremo na vsaki tekmi na zmago. Dokazali smo sebi in drugim, da se lahko kosamo z najboljšimi reprezentancami. Ne vem, zakaj bi bilo v četrtek in nedeljo drugače.

O tem, kako se bo kot branilec pripravil na zvezdniškega napadalca Norveške Erlinga Haalanda, ki je v letošnji sezoni za Manchester City dosegel že deset zadetkov.

Nedvomno bo to še en izziv v moji karieri. Komaj čakam tekmo, da zaigram proti enemu najboljših napadalcev, če ne trenutno celo najboljšemu na svetu. Upam na dobro tekmo.

O taktiki, s katero bo skušal ustaviti Haalanda.

Z Bijolom sva se že pogovarjala, kaj bova delala, kaj počne on. Ustavljanje Haalanda ne bo le delo branilcev, ampak celotne ekipe. Če bomo mi igrali kompaktno in agresivno, kot smo doslej, bo izid na koncu pozitiven.

O temeljih slovenske igre, ki bo potrebna za uspeh.

Prvi pogoj je kompaktnost v obrambi, drugi pa usmerjenost proti golu nasprotnika po osvojeni žogi. Temelji uspeha so dvoboj, osvojena druga žoga in agresivnost.

O tem, koliko golov bo dosegel vodja slovenskega napada Benjamin Šeško.

Glede na to, v kako odlični formi je v zadnjem času v reprezentanci in v klubu, vsi upamo, da bo nadaljeval z doseganjem zadetkov in nam pomagal priti do treh točk.

O občutkih ob debiju v ligi prvakov, ki jih je doživel na tekmi drugega kroga, ko je Crvena zvezda na gostovanju v Milanu izgubila z Interjem z 0:4.

Po eni strani so zelo lepi, po drugi strani pa malo manj prijetni zaradi izida. S tem, da sem pred polnim San Sirom zaigral v ligi prvakov, sem uresničil otroške sanje. Odlična izkušnja. Navijači so zelo zahtevni, kar je prav in logično, saj je Crvena zvezda verjetno največji klub na področju nekdanje Jugoslavije. 

Mijatović edini kandidat za predsednika NZS

Radenko Mijatović, ki je včeraj podpisal novo štiriletni sponzorsko pogodbo s Telekomom, je za Dnevnik potrdil, da je vložil kandidaturo za predsednika Nogometne zveze Slovenije za nov štiriletni mandat. Kot vse kaže bo Mijatović na volitvah 24. oktobra edini kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije.

Priporočamo