V igri za naslov prvaka ostaja kar pet moštev, saj po sedmem odigranem krogu prvo Olimpijo in peto Muro ločijo le tri točke. Derbi kroga je bil v Stožicah, kjer je Olimpija nadaljevala z všečnimi predstavami, Mura pa ni bila dorasel tekmec in je izgubila z 0:4. A prvenstvo seveda ni tek na kratke proge, temveč maraton, da si želijo postati državni prvak, pa je pred letošnjo sezono dejalo toliko trenerjev, kot še nikoli poprej, zato bo boj za naslov številke ena na slovenskih tleh še kako zanimiv.

V Murski Soboti tudi sin vlagatelja

Olimpija v novi sezoni tako v domačem prvenstvu kot v Evropi še ne pozna poraza, pa čeprav je odigrala že 13 tekem. Kdaj se bo niz končal, se sprašujejo mnogi, toda dejstvo je, da igrajo všečen in napadalen nogomet (proti golu so sprožili 19 strelov), ki jim prinaša uspeh, tudi Mura proti razigranim Ljubljančanom ni imela možnosti, da bi ta niz prekinila. Veseli, da je vratar Matevž Vidovšek mrežo znova ohranil nedotaknjeno, še petič v prvenstvu. »V prvem polčasu smo naredili nekaj napak, a imeli žogo v svoji posesti. V drugem pa se nam je odprlo. Bili smo vztrajni. Pomembne so le tri točke, a sezona je še dolga,« je povedal strelec zadnjega gola za Olimpijo Dino Kojić. Nogometaš Mure Almin Kurtović je bil pričakovano slabe volje: »Čudna tekma. Dobili smo poceni gol, nato pa v igri razpadli, posledica je visok poraz. Tudi takšna tekma se včasih zgodi.« Olimpija je na zadnjih dveh tekmah zabila kar devet golov, dobila pa niti enega.

Pred začetkom tekme v Ljubljani se je veliko govorilo predvsem o okrepitvah. Španski krilni napadalec Alex Blanco je tako novi član zeleno-belih, nazadnje pa je igral za Reggiano v drugi italijanski ligi. Kot mladinec je celo oblekel dres Barcelone. »Počutim se odlično. Vesel sem, da bom igral v velikem slovenskem klubu, ki se je znova uvrstil v konferenčno ligo. Ekipi želim pomagati, v Ljubljani pa rasti kot nogometaš in pri tem uživati,« je ob podpisu dveletne pogodbe dejal 25-letni Alex Blanco. Križem rok niso stali niti Muraši, predstavili so svojo letošnjo deveto in deseto okrepitev. Gre za mladega vratarja Franka Kolića, ki prihaja iz Osijeka in pa Američana Stevena Juncaja, sin vlagatelja v Muro Georgea Juncaja, ki je nazadnje kot posojen nogometaš Rijeke igral za Michigan Stars. »Dobili smo vratarja, ki smo ga dolgo iskali. Ima kakovost in bo zaostril konkurenco. V Muri je prepoznal klub, ki je lahko pomemben za njegovo nadaljnjo kariero,« je dejal direktor kluba Agron Šalja.

Zabili tri gole, a je veljal le eden

Nogometaši Brava so imeli lepo priložnost, da ne glede na razplet ostalih tekem ostanejo na vrhu prvoligaške lestvice, a so proti predzadnjim Radomljam presenetljivo osvojili zgolj eno točko, pa čeprav so vse do 77. minute po avtogolu Nina Vukasovića vodili. Ljubljančani so sicer v 21. minuti dosegli še drugi gol, a je bil pred tem Victor Gidado v nedovoljenem položaju in je ostalo pri 1:0. V drugem polčasu so bili gostitelji precej bolj podjetni, imeli nekaj polpriložnosti, do izenačenja pa so prišli, ko je s 17 metrov natančno meril Nino Kukovec. V 93. minuti se je za trenutek zdelo, da bo vse tri točke domov vendarle odnesel Bravo, saj je v polno zadel Gašper Trdin, a še enkrat več je šlo za nedovoljen položaj njegovega soigralca Lana Štravsa. »Začetek tekme ni bil najboljši, a smo se proti koncu prvega polčasa začeli prebujati. V nadaljevanju smo si ustvarili veliko lepih priložnosti in zasluženi zabili gol, tako da je izid realen. S točko sem zadovoljen. Pokazali smo pravi karakter,« je bil realen trener Radomelj Darjan Slavic. Tudi njegov kolega s klopi Brava Aleš Arnol ni obžaloval zapravljenih točk: »Nisem razočaran. Poznalo se nam je, da smo odigrali veliko tekem, zato v drugem polčasu nismo bili sveži in smo naredili veliko napak. S točko sem zadovoljen, igralci pač ne. Mislili smo, da bomo lažje prihajali do žoge, bili smo premalo agresivni in smo prehitro izgubljali žogo. Prisotna je bila utrujenost, zato se veselimo reprezentančnega premora.«

Izidi 7. kroga: Olimpija – Mura 4:0 (0:0, Florucz 52, Pinto 79, 83, Kojić 88), Koper – Celje 0:0, Maribor – Primorje 4:1 (3:1, Beugre 38, Mbina 43, 90+2, Sikošek 45+4; Smajlagić 20), Radomlje – Bravo 1:1 (0:1, Kukovec 77; Vukasović 15/avtogol), Nafta – Domžale 5:2 (2:2, Kalnoki-Kis 43, Georgievski 45, 49, Szalay 59, Klausz 65; Krstovski 2, Tojčič 21/avtogol), vrstni red: Olimpija 15, Bravo 14, Koper 13, Maribor in Mura po 12, Primorje 9, Celje 8, Nafta 1903 6, Radomlje 5, Domžale 1.

Priporočamo