Ni skrivnost, da v Savdski Arabiji nogometaše plačujejo najbolje na svetu, da pa pri svojih ponudbah ne poznajo meja, priča tudi zgodba Viniciusa Juniorja. Na naslov tega 24-letnega zvezdnika je namreč romala ponudba, v skladu s katero bi v petih letih zaslužil milijardo evrov ali prevedeno 13-krat več kot pri Realu Madridu. Če se s številko malce poigravamo, to pomeni, da bi Brazilec zaslužil 23 tisočakov na uro, 549 tisočakov na dan in 3,8 milijona evrov na teden. Ni naprodaj, so najprej odgovorili pri aktualnemu zmagovalcu lige prvakov, nato pa formulacijo nekoliko spremenili, češ da je njegova odkupna klavzula milijardo evrov. To zna biti tudi za Arabce preveč.

5-krat doslej je Real Madrid že osvojil superpokalno lovoriko, trenutno si rekord deli z Barcelono in Milanom.

26 tekem brez poraza so nanizali pri Realu Madridu, in sicer 17 zmag in 9 remijev. Zadnji poraz so doživeli januarja v španskem pokalu proti Atletico Madridu (2:4).

Mnogi so prepričani, da je bila novica v svet včeraj poslana namenoma, da bi vnesla nemir v tabor španskega prvaka, ki ga danes ob 21. uri v Varšavi čaka evropski superpokal, tekmec pa je zmagovalka evropske lige Atalanta. Zanje je to bila prva evropska lovorika. Seveda se ve, kdo je nesporni favorit. Madridčani lahko namreč že šestič osvojijo superpokalno lovoriko, kar doslej ni uspelo še nikomur, trenutno pa si rekord delijo z Barcelono in Milanom. Njihov trener Carlo Ancelotti pa lahko s šestim superpokalnim naslovom prehiti Pepa Guardiolo, s katerim si zdaj deli prvo mesto. Italijan na španski klopi ima na dosegu še en zgodovinski dosežek, saj bi se s štirinajsto lovoriko izenačil z Miguelom Munozom kot najuspešnejši trener Reala. »Svojim fantom sem hvaležen za njihove predstave, vedno se maksimalno potrudijo, vzdušje v moštvu pa je fantastično. Res so skromni, velikodušni in predvsem najboljša ekipa, kar sem jo vodil v karieri,« je svojim nogometašem na dušo popihal Carlo Ancelotti, ki pa se zaveda, da ga čaka težka tekma: »Tekme na začetku sezone so vedno težke. Smo samozavestni in nas zanima le zmaga. Atalanta je imela izjemno sezono, nihče ni pričakoval, da lahko osvoji evropski pokal in v finalu premaga Bayer iz Levercusna. S trenerjem Gian Pierom Gasperinijem sva prijatelja še iz časov pri Juventusu, moštvo pa pod njegovim vodstvom ves čas napreduje. Imamo mlade nogometaše, pred katerimi je svetla prihodnost, najbolj pa me veseli, da so postali dobri kot moštvo, saj na koncu vedno zmaguje moštvo in ne posamezniki.«

Real Madrid je sicer v nizu 26 tekem brez poraza (17 zmag in 9 remijev), zadnji poraz pa so doživeli januarja v španskem pokalu proti Atletico Madridu (2:4). To je njihova najdaljša serija od leta 2017, ko zasedba pod vodstvom Zinedina Zidana ni izgubila 40 tekem zapored. Dodana vrednost Špancev je seveda tudi Kylian Mbappe, ki bo danes na tekmi prvič oblekel beli dres, na zadnjih 11 finalih s klubom ali reprezentanco pa je dosegel kar osem golov. 

Priporočamo