V Angliji, Španiji, Italiji in Franciji so začeli s tekmovanji v prvih nogometnih ligah. V Angliji je bil že prvi derbi in branilec naslova prvaka Manchester City je v Londonu z goloma Haalanda in Kovačića premagal Chelsea z 2:0. Barcelona je z novim trenerjem Hansijem Flickom zmagala na gostovanju v Valencii z 2:1. Potem ko je Valencia povedla z 1:0, je za pobrat z dvema goloma poskrbel Robert Lewandowski v dodatku prvega polčasa in na začetku drugega. V začetni enajsterici Barcelone so bile trije igralci stari 17 let (Cubrasi, Bernal, Yamal) in dva 20 let (Balde. Casado). Jan Oblak bo z Atleticom Madrid danes gostoval pri Villarrealu.

V Nemčiji, kjer bo prvi krog konec tedna, so odigrali tekmo superpokala, v katerem je Bayer v močnem nalivu na domačem stadionu v Leverksunu premagal Stuttgart po streljanju enajstmetrovk s 6:5, potem ko je bil izid po rednem delu 2:2 (1:1). Bayer je od 37. minute igral z desetimi igralci (izključen Terrier), a je v 88. minuti izid izenačil na 2:2 ter izsilil enajstmetrovke. Vratar in kapetan Bayerja Hradecky je ubranil strel Krätriga, Mvumpa pa je žogo poslal čez gol. Bayer nadaljuje tam, kjer je končal lansko sezono, ko je brez poraza postal državni in pokalni prvak.

Ostali nemški klubi so igrali tekme prvega kroga pokala. Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je dosegel vodili gol in podal za drugega ob zmagi Leipziga s 4:1 v gosteh proti tretjeligašu Essnu. Učinkovit je bil tudi drugi slovenski reprezentančni napadalec Žan Vipotnik, ki je v vlogi rezervista dosegel tretji gol ob zmagi angleškega drugoligaša Swansea proti Prestoonu s 3:0. Slovenski trener Luka Elsner je delo na klopi francoskega prvoligaša Reimsa začel z domačim porazom z 0:2 proti Lillu. Reims je od 11. minute igral z desetimi igralci. 

Evropske lige v številkah

Anglija, 1. krog: Manchester United – Fulham 1:0, Ipswich – Liverpool 0:2, Arsenal – Wolverhampton 2:0, Everton – Brighton 0:3, Newcastle – Southampton 1:0, Nottingham – Bournemouth 1:1 (1:0), West Ham – Aston Villa 1:2, Brentford – Crystal Palace 2:1, Chelsea – Manchester City 0:2.

Španija, 1. krog: Athletic Bilbao – Getafe 1:1, Betis – Girona 1:1, Cellta Vigo – Alaves 2:1, Las Palmas – Sevilla 2:2, Osasuna – Leganes 1:1, Valencia – Barcelona 1:2, Real Sociedad – Rayo Vallecano 1:2.

Italija, 1. krog: Genoa – Inter 2:2, Parma – Fiorentina 1:1, Milan – Torino 2:2, Empoli – Monza 0:0 (Stojanović ni igral za Empoli), Bologna – Udinese 1:1 (Bijol igral celo tekmo in Lovrić do 58. minute za Udinese), Hellas Verona – Napoli 3:0.

Francija, 1. krog: Le Havre – PSG 1:4, Brest – Marseille 1:5, Reims – Lille 0:2, Monaco – St. Etienne 1:0, Auxerre – Nica 2:1, Angers – Lens 0:1, Montpellier – Strasbourg 1:1, Toulouse – Nantes 0:0.

Priporočamo