Saška zasedba, Kampl je tekmo začel in odigral do konca, Šeško pa je iz igre odšel v 74. minuti, se je za uvodno zmago morala kar potruditi. Edini gol je, tudi po podaji Šeška, dosegel Antonio Nusa v 59. minuti, a so nato domači v zadnjih minutah igrali brez kapetana Willyja Orbana, ki je po prekršku v 85. minuti dobil rdeči karton. Bochum številčne prednosti ni izkoristil in Leipzig je dosegel tesno zmago.

Po preobratu pa so izgubili nogometaši Stuttgarta, lani drugi za prvakom Bayerjem. Proti Freiburgu so sicer dobro začeli, Ermedin Demirović je poskrbel za vodstvo že v drugi minuti, toda Lukas Kübler je izenačil še v prvem delu, v nadaljevanju pa sta Ritsu Doan in Kübler v razmaku sedmih minut zadela dvakrat in zmaga je ostala v Freiburgu.

Prvi »hat trick« v novi sezoni bundeslige je dosegel Andrej Kramarić, ki je poskrbel za vse tri gole Hoffenheima. Ta je novinca v ligi Holstein Kiel premagal s 3:2, po zanesljivem vodstvu z 2:0 in 3:1 je ob koncu za nekaj razburjenja poskrbel Shuto Machino z znižanjem na 2:3, a novinec med elito bo na prvo točko moral še počakati.

Že v petek je prvak Bayer začel s tremi točkami. Pri Borussii Mönchengladbach je kazalo na gladko zmago, toda gostje so vodstvo z 2:0 zapravili in domači so v 85. minuti izenačili. A v slogu prejšnje sezone se je Bayer rešil globoko v sodnikovem dodatku, v 11. minuti je namreč Florian Wirtz izkoristil najstrožjo kazen z končnih 3:2.

Danes bo Borussia Dortmund ob 18.30 gostila Eintracht Frankfurt, v nedeljo bo do prejšnje sezone serijski prvak Bayern München gostoval pri Wolfsburgu, predstavil pa se bo še drugi novinec St. Pauli, ki bo gostil Heidenheim.

Priporočamo