Potem ko so Celje, Olimpija in Maribor v četrtek dosegli pomembne zmage na prvih tekmah tretjega kroga kvalifikacij za evropske lige, bodo konec tedna odigrali tekme četrtega kroga v prvi slovenski ligi. Krog bosta danes odprla novinca v ligi Nafta in Primorje. Na prvih treh tekmah so boljšo podobo pokazali Lendavčani, medtem ko je Primorje še brez točke in doseženega gola, kar je povezano tudi s premalo denarja v blagajni, da bi sestavili konkurenčno zasedbo in jo redno plačevali. Olimpija na derbiju Ljubljanske kotline z Domžalami že dolgo ni bila v tako izraziti vlogi favorita. Domžalčani so s tremi porazi zapored zelo zaostali za pričakovanji in ambicijami, a tako slabo, kot so odigrali občinski derbi z Radomljami z igralcem več, ne morejo več igrati.

Španec Victor Sanchez v Ljubljani ustvarja šampionsko ekipo. »Vsako tekmo smo boljši. Igralci sledijo zamislim. Če želimo biti šampionsko moštvo, moramo biti dobri tako v obrambi kot napadu. Dobri smo v posesti žoge, prevladujemo na igrišču in si ustvarjamo priložnosti. Želimo igrati tak nogomet, da bodo gledalci ponosni na nas,« pravi trener Olimpije Victor Sanchez, ki je Olimpijo doslej vodil na desetih tekmah (4 pripravljalne in 6 tekmovalnih) in na vseh zmagal.

Čeprav je Celje v kvalifikacijah za ligo Evropa premagalo irski Shamrock Rovers, je bil trener Albert Riera nezadovoljen z minimalno zmago z 1:0, saj je bila igra slaba. Radomlje so tekmec po meri, da si Celjani dvignejo samozavest. Derbi kroga bo v nedeljo zvečer v Ljudskem vrtu, kjer bo gostovala vodilna Mura. Maribor meni, da je evropska zmaga z igralcem več proti Vojvodini z golom v 97. minuti zaslužena. Bravo bo gostil Koper v ponedeljek. Včeraj se je začelo tekmovanje tudi v drugi ligi. Novinec Slovan je bil na pragu zmage v Novem mestu, kjer je vodil do 96. minute.

1. SNL, 4. krog, sobota ob 20.15: Nafta – Primorje, nedelja ob 17.30: Domžale – Olimpija, Celje – Radomlje, ob 20.15: Maribor – Mura, ponedeljek ob 20.15: Bravo – Koper. 2. SNL, 1. krog: Ilirija – Triglav 2:2 (1:0), Aluminij – Slovenska Bistrica 2:1 (0:1), Krka – Slovan 1:1 (0:1), sobota ob 17.30: Tolmin – Bilje, Dekani – Sežana, Beltinci – Grosuplje, ob 20. uri: Gorica – Rudar, nedelja ob 17.30: Dravinja – Drava. 

Priporočamo