Tekmovanje v drugi slovenski nogometni ligi se je po napetem boju, ki je trajal do zadnjega kroga, končalo z zmago Rogaške, ki je napredovala v prvo ligo. Rogaška je v zadnjem krogu v gosteh premagala odpisano Krško, medtem ko je prvi zasledovalec Aluminij le remiziral na gostovanju pri Krki. Kidričane, ki so prvo mesto zapravili v predzadnjem krogu s porazom doma proti Primorju, zdaj čakajo dodatne kvalifikacije za prvo ligo z Gorico, prva tekma bo v četrtek. Glede na trenutno formo je v prednosti Aluminij, ki pa ima razpolago manj denarja kot ga v časih, ko je bil prvoligaš. Glavni sponzor Talum je namreč zmanjšal svoj vložek.

Rogaška Slatina bo imela klub v prvi ligi znova po 30 letih, ko se je imenoval Steklar. Ekipa, ki jo vodi trener Oskar Drobne, je dosegla 21 zmag, 5 remijev in doživela 4 poraze. Rogaška bo morala zelo hitro poskrbeti za infrastrukturo, da bo tekme lahko igrala doma. Sredstva za temeljito prenovo stadiona bodo prejeli tudi iz občinske blagajne, ki se je napolnila potem, ko je eden izmed občanov zadet dobitek na eurojackpotu. V tretjo ligo sta izpadal Krško in Dob. Najboljši strelec lige je izkušeni Matej Poplatnik (Ilirija), ki je dosegel 24 golov. Na drugem mestu je najboljši igralec lige Nik Marinšek (Aluminij), ki je dosegel 21 zadetkov.

Izidi zadnjega, 30. kroga: Krško – Rogaška 0:2 (0:1), Krka – Aluminij 2:2 (2:1), Primorje – Grosuplje 1:1 (1:1), Dob – Triglav 2:3 (1:0), Dekani – Fužinar 4:1 (2:1), Beltinci – Slovenska Bistrica 3:3 (2:2), Rudar Velenje – Ilirija 1:3 (1:1), Bilje – Nafta 1:2 (1:0). 

 

 

 

Priporočamo