Nogometaši Partizana in Crvene zvezde so odigrali 174. večni derbi, ki je imel razburljiv uvod, suvereno zmago rdeče-belih s 4:0 in kaos po koncu tekme, ko so navijači črno-belih napadli in poškodovali trenerja Aleksandra Stanojevića. Za uvod v derbi so huligani razbili ključavnice na stadionu Partizana, vdrli na igralno površino in jo poškodovali tako, da so polili naftne derivate in jih zažgali, zraven pa razbili še nekaj steklenic piva ter steklo raztresli po igrišču. Igrišče so za tekmo vendarle pripravili, kjer pa je Partizan doživel nov hud udarec.

Crvena zvezda je zmagala kar s 4:0, junak pa je bil s hat-trickom 28-letni senegalski napadalec Cherif Ndiaye, ki je dve sezoni igral tudi na Hrvaškem za Gorico. To je bila najvišja zmaga Crvene zvezde na gostovanju pri Partizanu v 77-letni zgodovini največjega srbskega derbija. Pomemben delež k zmagi Crvene zvezde, ki vodi na lestvici z 22 točkami, je prispeval slovenski reprezentant Timi Max Elšnik. Priigral je enajstmetrovko za vodstvo z 1:0 in po sijajnem prodoru aisistiral za tretji zadetek. »Vse to je normalno. Derbi se ne igra, ampak zmaguje,« je na omrežju X zapisal Timi Max Elšnik, ki je za Crveno zvezdo doslej odigral devet tekem in hitro postal ljubljenec navijačev. Drugi slovenski reprezentant Vanja Drkušić ni igral zaradi poškodbe. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je po derbiju razkril, da igralci niso imeli le posebne premije za zmago, ampak tudi za vsak gol. Srbski mediji poročajo, da je bila zmaga z vsaj enim golom razlike vredna 5000 evrov, dvema 7500 in tremi 10.000 evrov.

Povsem drugačno je razpoloženje v taboru Partizana, za katerega kot tujec igra nekdanji član Olimpije Mario Jurčević, a je bil zaradi slabe igre zamenjan že po prvem polčasu. Ker je Partizan izgubil derbi in je šele na devetem mestu v šestnajstčlanski srbski ligi, so navijači nezadovoljni. Po tekmi je bil v središču huliganskega napada trener Stanojević, proti kateremu so na igrišču vrgli topovski, nato pa vdrli do slačilnic, ki so jih zasuli s kamenjem in razbili steklo na njih. Kosi stekla so poškodovali Stanojevića, da se je na novinarski konferenci pojavil z obliži na čelu in nosu.

»Zadelo me je steklo in porezalo. Ni bilo fizičnega obračuna. Steklo se je razbilo, bilo je nekaj krvi, malo je neugodno,« je pojasnil Aleksandar Stanojević, ki bo po takšni blamaži težko ostal na klopi Partizana. Grobari, navijači Partizana, zahtevajo spremembe tudi v vodstvenih strukturah kluba, ki so že veliko pred koncem tekem zapustile tribuno VIP. Po neuradnih informacijah naj bi se med seboj stepli tudi igralci Partizana, da je morala posredovati tudi policija. »To je morda najslabša ekipa Partizana v zadnjih 30, 40 letih. Kadrovanje je bilo katastrofalno. Za tujce ne moremo reči, da so okrepitve, ampak amaterski igralci,« je bil oster novi športni direktor Partizana Ivica Iliev. 

Priporočamo