Potem ko so bili nogometaši Olimpije med reprezentančnim premorom prosti kar šest dni, so nadaljevali z nizom uspehov in zadržali vodilni položaj na lestvici. Na gostovanju pri Radomljah so zasluženo slavili z goloma Avstrijca Raula Florucza in Nizozemca Reda Boultama iz enajstmetrovke v drugem polčasu. Olimpija je tekmo odigrala v slogu velikih ekip, ki zmagujejo tudi takrat, ko predstave niso blesteče. »Zadovoljen sem z izidom. Nismo blesteli, nismo odigrali najboljše tekme, a veliko stvari smo delali dobro. Čaka nas še veliko dela, da razvijamo našo igro in bomo v nadaljevanju sezone še boljši. Tekma je bila točno takšna, kot smo pričakovali. Tekmec je bil zlasti v prvem polčasu zelo dober v obrambi, mi pa smo si priigrali dovolj priložnosti in bi morali zadeti že prej,« je tekmo videl trener Olimpije Victor Sanchez, ki je dobil nekaj opozoril, da mora biti obramba bolj trdna. Napake, ki jih Radomlje niso kaznovale, bi kakovostnejši tekmec v konferenčni ligi spremenil v zadetke.

14 tekem je že dolg niz neporaženosti nogometašev Olimpije v letošnji sezoni: 10 zmag in 4 remiji. Zadetka ni prejela kar na 10 tekmah.

 

​Vidovšek s parado preprečil vodstvo Radomelj

Raul Florucz je znova potrdil, da je trenutno najboljši igralec slovenske lige. Za zadetkom z glavo po podaji Doffa je načel trdno obrambo bojevitih Radomelj. »Cilj v letošnji sezoni je zmaga na vsaki tekmi. Zelo pomembno je, da imamo na vsaki tekmi kontrolo dogajanja na igrišču. Tokrat je trajalo malo dlje, da smo dosegli zadetek,« je izpostavil Raul Florucz, ki zaradi četrtega rumenega kartona ne bo imel pravice nastopa na mestnem derbiju v soboto z Bravom. Radomlje so izkusile, kako si kaznovan, če proti Olimpiji ne izkoristiš priložnosti. Imeli so tri, najlepši v začetku drugega polčasa, ko je zadetek s parado preprečil vratar Olimpije Vidovšek, v naslednjem napadu so gostje povedli. »Bili smo konkurenčni. Mi bomo vztrajali pri svojem načinu dela in ne bomo se predali,« je bil jasen trener Radomelj Darjan Slavic, ki je po vodstvu Olimpije z 1:0 ostal brez upanja na točko, ko je bil v 72. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Ognjen Gnjatić.

Zmaga Mure s 4:0 proti Primorju je previsoka glede na prikazano igro. Junak zaslužene zmage je bil 26-letni hrvaški napadalec Dario Vizinger, ki je dosegel har-trick v stotem nastopu v slovenski ligi, saj je bil tudi član Celja, ko je leta 2020 prvič postalo državni prvak. »Zelo mi ustreza, da sem igral povsem v konici napada, medtem ko sem bil doslej bolj na krilu, saj je imel prejšnji trener drugačne načrte. Novi trener ima drugačne zahteve in mi moramo delati naprej,« je povedal Dario Vizinger. Potem ko je poleti prišel v Muro iz druge poljske lige, je za Prekmurce dosegel štiri gole in napovedal kandidaturo za najboljšega strelca lige.

Victor Sanchez, trener Olimpije: »Zadovoljen sem z izidom. Nismo blesteli, nismo odigrali najboljše tekme, a veliko stvari smo počeli dobro.«

 

 

Žvižgi za sina ameriškega investitorja v Muro

En gol je dosegel za Prekmurce Američan Steven Juncaj, ki je bil v središču pozornosti, saj je njegov oče George večinski lastnik Mure in športni direktor kluba. Vsakič, ko se je ameriški krilni napadalec dotaknil žoge, so navijači vzklikali »nepotizem« in mi žvižgali. Novi trener Mure Oskar Drobne je delo začel z zmago, medtem ko navijači niso bili zadovoljni, da je Juncaj začel tekmo, ljubljenec navijačev Amadej Maroša pa je bil na klopi. »Do prvega gola je bila tekma izenačena. Pomembno je, da nismo prejeli gola in smo bili vso tekmo čvrsti ter agresivni,« je tekmo videl Oskar Drobne. O žvižgih Juncaju je povedal: »Prekmursko občinstvo je zelo zahtevno. Če so ga na začetku vzeli na zob, so mu ob menjavi v drugem polčasu lepo zaploskali, saj je bil z golom eden tvorcev uspeha.« In se nasmejal ob pripombi, da ne bo imel povsem prostih rok pri izbiri začetne enajsterice. »Sami sebe smo premagali,« je bil kratek trener Primorja Milan Anđelković.

Zaradi obnove igrišča v Stožicah je Bravo mini derbi Ljubljanske kotline z Domžalami gostil na stadioni v Spodnji Šiški, kjer pa gledalci niso videli golov. Novi trener Domžal Dejan Dončić je debitiral z remijem, potem ko se je odločil za obramben pristop. V prvem polčasu gostje niso sprožili niti enega strela, v drugem pa so pokazali več ambicij po napadanju, medtem ko je bil Bravo neučinkovit. Celje je proti Nafti upravičilo vlogo favorita na tekmi, v kateri so bili trije od štirih zadetkov evrogoli. Potem ko so se varovanci Alberta Riera mučili, kako prebiti bunker Lendavčanov, je Nino Kouter v 44. minuti dosegel pravi evrogol, ko je žogo z zunanjim delom stopala poslal pod prečko. Svit Sešlar je z golom in igro pokazal, da bo velika okrepitev.

Izidi 8. kroga v 1. SNL: Mura – Primorje 4:0 (2:0, Vizinger 39, 54, 78, Juncaj 45), Radomlje – Olimpija 0:2 (0:0, Florucz 53, Boultam 76/11 m), Bravo – Domžale 0:0, Celje – Nafta 3:1 (1:0, Kouter 44, Sešlar 50, Zec 92; Kalnoki-Kis 81), Maribor – Koper X:X (X:X). Vrstni red: Olimpija 18, Bravo in Mura po 15, Koper XX, Maribor XX, Celje 11, Primorje 9, Nafta 6, Radomlje 5, Domžale 2. Pari prihodnjega kroga, sobota ob 20.15: Olimpija – Bravo, nedelja ob 15. uri: Koper – Mura, ob 17.30: Nafta – Maribor, ob 20.15: Domžale – Celje, preloženo na 12. oktober ob 17.30: Primorje – Radomlje (v Domžalah). V sredo ob 17.30 bo zaostala tekma drugega kroga Celje – Maribor. 

Priporočamo