V začetni enajsterici Šerifa ni bilo niti enega Moldavca, ampak 11 tujcev, večina jih prihaja iz Afrike. Novi trener Šerifa, Hrvat Mislav Karlogan, ki je med ogrevanjem igralcev dolgo časa klepetal s športnim direktorjem Goranom Boromiso, je v obrambo postavil pet nogometašev in temperamentno vodil ekipo z roba igrišča. Olimpija je tekmo od izjemni podpori 4500 gledalcev odigrala ambiciozno in navdahnjeno, medtem ko je Šerif ob bunkerju stavil na protinapade in prekinitve, a si ni priigral niti ene priložnosti.

Potem ko je kazalo, da se bo prvi polčas, v katerem je Muhamedbegović zadel tudi vratnico, končal brez golov, je pridni 19-letni Kojić, novi ljubljenec navijačev, v sodnikovem dodatku na račun vztrajnosti ukradel žogo in priigral enajstmetrovko, ki jo je s strelom pod prečko samozavestno realiziral Brazilec Schwaizer. Šerif je v drugem polčasu zaigral bolj ambiciozno, a bil nenevaren, odgovor Olimpije pa sta bila gola Argentinca Doffa po brezhibnem protinapadu in Portugalca Sualeheja, po katerih so bili gledalci navdušeni.

»Hvala navijačem, brez njih nam ne bi uspelo. Vso tekmo smo prevladovali, imeli posest in kontrolo nad igro ter z rezultatom potrdili, koliko smo bili boljši na igrišču. Pričakoval sem, da bi Šerif igral bolj agresivno. Zelo dobrodošle so izkušnje, ki smo si jih v Evropi priborili lani, saj moramo biti potrpežljivi in pazljivi. Smo na dobri poti, kot smo bili pred dvema letoma, ko smo osvojili dvojno krono. Letos smo še bolj dominantni, saj smo na šestih tekmah prejeli le en gol, kar nam daje še dodaten zagon,« je povedal 20-letni kapetan Olimpije Marcel Ratnik, ki je poudaril, da je novi španski trener Sanchez v ekipo vnesel sproščenost ter zmagovalno miselnost.

Izidi slovenskih klubov v prvih tekmah tretjega kroga kvalifikacij za evropske lige, evropska liga: Celje – Shamrock Rovers 1:0 (1:0 Menalo 34), konferenčna liga: Olimpija – Šerif Tiraspol 3:0 (1:0, Schwaizer 45+4/11m, Doffo 64, Sualehe 84), Maribor – Vojvodina 1:1 (0:0, Iličić 59, Zady). 

Priporočamo