Je pa Zasavec, kolesar ekipe Jumbo-Visma, v skupnem seštevku izgubil še sekundo proti vodilnemu Belgijcu Remcu Evenepoelu. Kolesar ekipe Soudal-Quick Step je namreč dobil vmesni sprint deset kilometrov pred ciljem, v neposrednem boju je ugnal prav Slovenca.

S tem si je priboril tri bonifikacijske sekunde, Roglič pa dve. Razlika med njima je zdaj 44 sekund, slovenski kolesar se je prebil na tretje mesto skupnega seštevka. Pred njim je poleg Evenepoela še Portugalec Joao Almeida (UAE Emirates), za vodilnim zaostaja 32 sekund.

Drugo mesto je v etapi osvojil Danec Mads Pedersen, tretje pa Avstralec Kaden Groves.

»Glede na vse, kar sem doživel zadnje mesece, sem se na Giro prišel predvsem zabavati. Nisem verjel, da lahko dobim kakšno etapo, toda danes se mi je presenetljivo ponudila velika priložnost. Zaključni sprint malo navzgor mi je ustrezal, slišal sem, da je Pedersen med etapo padel in upal, da v sprintu ne bo čisto pravi. Vedel sem, da moram s sprintom zgodaj začeti, le tako sem lahko ugnal sprinterske specialiste,« je po svoji jubilejni, 40. zmagi in tretji na Giru (prve po osmih letih) dejal zmagovalec.

Na roko mu je šlo dejstvo, da je na drugem vzponu, ubežnike, ki so imeli že sedem minut prednosti je glavnina ujela že pred prvim, ritem povečal Evenepoel. S tem se je naredila selekcija, kar nekaj dobrih sprinterjev je odpadlo, v igri za zmago pa je ostalo le 40 kolesarjev. Med njimi se je dobro držal tudi Roglič, ki pa v zaključku ni imel dovolj močnih nog, da bi ugnal boljše sprinterje. Vseeno je v skupnem seštevku prehitel Švicarja Stefan Künga in Italijana Filippa Ganno, ki je v cilj prišel med zadnjimi, 15 minut za najhitrejšimi, s tem pa izgubil drugo mesto.

Priporočamo