Kloppa, ki je na klopi rdečih iz mesta Beatlov sedel od oktobra 2015, je pred to sezono nasledil Nizozemec Arne Slot. Ta je svoje delo začel z zmago na prvi uradni tekmi na klopi Liverpoola.

Potem ko so se rdeči v prvem polčasu še mučili z novincem med prvoligaši, so v drugem delu postavili stvari na svoje mesto in ob popolni prevladi dvakrat zadeli prek Dioga Jote (60. minuta) in Mohameda Salaha (65.).

Ipswich prvič po sezoni 2001/02 nastopa med angleško elito, edini naslov pa je osvojil v sezoni 1961/62.

Arsenal je prav tako zmagovito začel novo sezono. Na domačem Emiratesu so z 2:0 premagali Wolverhampton. V prvem polčasu je najprej zadel Kai Havertz v 25. minuti. Do drugega zadetka v 74. minuti se je Arsenal malce mučil, nato pa je vse dvome o zmagovalcu razrešil Bukayo Saka, sicer podajalec pri prvem golu.

Brighton je pod vodstvom novega trenerja, komaj 31-letnega Fabiana Hürzelerja, v gosteh s 3:0 premagal Everton. Ob zmagi je rekord po številu zaporednih sezon z odigranimi tekmami na najvišji ravni postavil James Milner. Izkušeni Anglež je 23. sezono zapovrstjo vknjižil nastop v premier league in s tem prehitel Ryana Giggsa z 22 zaporednimi sezonami med letoma 1992 in 2013.

Newcastle je bil po golu Joelintona (45.) kljub igralcu manj za večji del tekme na koncu boljši od Southamptona z 1:0, na zadnji tekmi dneva pa je minulo sezono četrtouvrščena Aston Villa v gosteh po zadetku Jhona Durana v 79. minuti z 2:1 ugnala West Ham.

Neodločen izid med Nottingham Forestom in Bournemouthom (1:1) je zaznamovala huda poškodba Danila. Brazilec si je po zračnem dvoboju ob pristanku zlomil nogo in bo z igrišč bržčas odsoten večji del sezone 2024/25.

V nedeljo bo branilec naslova Manchester City gostoval pri Chelseaju, Brentford pa bo gostil Crystal Palace. V ponedeljek bo še obračun Leicestra in Tottenhama.

Tekmovalno obdobje 2024/25 sta sicer s petkovo večerno tekmo odprli zasedbi Manchester Uniteda in Fulhama. Rdeči vragi so jo s poznim zadetkom novinca Joshue Zirkzeeja dobili z 1:0.

Priporočamo