Leipzig, pri katerem je Šeško igral celo tekmo, Kevina Kampla pa zaradi poškodbe mišice ni bilo v ekipi, in Juventus, ki je moral zaradi poškodb Bremerja in Nica Gonzaleza že v prvih desetih minutah opraviti dve menjavi, sta bila v prvih 29 minutah dokaj previdna.

Nato pa je najprej Dušan Vlahović zapravil priložnost za Juventus, v nasprotnem napadu pa je Lois Openda podal žogo do vtekajočega Šeška, ki je žogo spretno sprejel z desnico, nato pa žogo z levico z močnim strelom od prečke poslal v mrežo za 1:0 ter dosegel svoj drugi gol v tem tekmovanju.

V 49. minuti je Teun Koopmeiners zadel vratnico Leipzigovih vrat, minuto zatem pa je Vlahović izid poravnal na 1:1. V 53. je Openda zadel vratnico Juvetovih vrat, Šeško pa je nato zgrešil z glavo. V 59. je vratar gostov Michele Di Gregorio zaradi (rahlega) igranja z roko zunaj kazenskega prostora dobil rdeči karton, takoj zatem po prostem strelu pa je Douglasa Luiza žoga zadela v roko, nakar je sledila še enajstmetrovka za Leipzig.

To je izvedel Šeško, ki je bil zelo zanesljiv in zadel za 2:1 v 65. minuti. To je bil njegov tretji letošnji gol v ligi prvakov in šesti skupno. A v polčasu, polnem priložnosti, je znova zadel tudi Vlahović, v 69. minuti je izvrstno zadel s 17 metrov v zgornji kot, kljub igralcu manj pa je v 83. zadel še Francisco Conceicao. Nemci so imeli ob koncu še kopico priložnosti, a jih niso izkoristili.

V dvoboju Benfice in madridskega Atletica, pri katerem je Jan Oblak branil celo tekmo, so domači zmagali s 4:0. Portugalci so povedli v 13. minuti z golom Turka Kerema Aktürkogluja, Angel Di Maria pa je v 52. unovčil najstrožjo kazen za 2:0. Alexander Bah je v 75. zadel za 3:0, Orkun Kökcü pa je z bele pike zadel v 84. za 4:0.

Graški Sturm v boju z Bruggeem ni mogel računati na pomoč poškodovanega Jona Gorenca Stankovića, na klopi pa sta začela Tomi Horvat (vstopil v 66. minuti) in Arjan Malić. Grk Hristos Tzolis je Belgijce v 23. minuti popeljal v vodstvo, to pa je bil tudi končni izid.

Real klonil v Lillu

Branilec naslova Real Madrid je v Lillu klonil z 0:1. Francozi so povedli v sodniškem dodatku prvega dela po enajstmetrovki Jonathana Davida. Liverpool je gostil Bologno in zmagal z 2:0. Alexis Mac Allister je v 11. minuti zadel za Angleže po podaji Mohameda Salaha, Italijani pa so v prvem delu dvakrat zatresli okvir vrat. Salah pa je za 2:0 zadel v 75. minuti.

Aston Villa je gostila Bayern in ga odpravila z 1:0, Jhon Duran je zadel za Angleže v 79. minuti. Dinamo Zagreb pa je proti Monacu igral 2:2. Povedel je z goloma Petra Sučića in Martina Baturine, izenačila pa sta Mohamed Salisu in Denis Zakaria z bele pike.

Pred tem je Girona izgubila proti Feyenoordu z 2:3, pri čemer si je zabila dva avtogola, usoden je bil tisti Ladislava Krejčija iz 79. minute. Oboji so zapravili tudi po eno enajstmetrovko. Atalanta je v gosteh zanesljivo odpravila Šahtar Doneck s 3:0, Ademola Lookman je prispeval gol in podajo.

V torek je bila na sporedu prva polovica tekem 2. kroga, kluba s slovensko udeležbo sta izgubila, in sicer Crvena zvezda Timija Maxa Elšnika in Vanje Drkušića z 0:4 v Milanu pri Interju, Slovan Bratislava Kenana Bajrića pa doma proti enemu glavnih favoritov za končno zmago Manchester Cityju z 0:4.

Druge zmage so v torek vpisali Borussia Dortmund, ki je s 7:1 odpravila Celtic, Brest, ki je s 4:0 zmagal v Salzburgu, in Bayer Leverkusen, ki je z 1:0 odpravil Milan.

Priporočamo