Beograjčani so na Norveškem prikazali dokaj bledo predstavo, večji del tekme so bili v podrejenem položaju. V prvem polčasu so imeli obilo sreče proti bojevitim gostiteljem, ki so zapravili nekaj izjemno lepih priložnosti, v drugem pa niso bili kos njihovim permanentnim napadom. Najprej je mrežo srbske zasedbe zatresel Odin Luras Bjortuft v 52. minuti, deset minut kasneje pa še Isak Maatta. V zadnjem delu tekme so se gosti le prebudili in si po golu Ognjena Mimovića v 75. minuti priigrali aktiven izid pred povratno tekmo čez teden dni na beograjski Marakani. Nina Žuglja ni bilo v postavi ekipe Bodö/Glimt.

»Vedeli smo, kako igrajo in kaj nas čaka. Prvi polčas smo še preživeli, a v drugega vstopili slabo. Šele po prejetih golih smo zaigrali, kot je treba. V zadnjih 20 minutah smo pokazali, da smo boljši. Na Marakani pričakujem pogumnejšo Zvezdo, ki bo precej agresivnejša. Kakovost je na naši strani in to bomo pred domačimi navijači potrdili,« je optimističen kapetan Crvene zvezde Uroš Spajić.

Zagrebški Dinamo je z nogo in pol že v skupinskem delu lige prvakov, saj je doma premagal azerbajdžanski Qarabag s 3:0. Prvi gol je dosegel Marko Pjaca v 29. minuti, v drugem polčasu pa je med 75. in 80. minuto dvakrat zadel še Sandro Kulenović. »Rezultat bi bil lahko tudi nekoliko drugačen. Bili so trenutki, ko smo dominirali mi, in trenutki, ko so dominirali oni. Moram pa takoj opozoriti, da posel še ni zaključen. Sem pa že na začetku sezone povedal, da imamo ekipo, ki lahko igra po dve tekmi na teden. Imamo stabilnost, s katero gremo mirno v tekme. Zdaj nas čaka domače prvenstvo, a lagal bi, če ne bi rekel, da ne razmišljamo o povratni tekmi s Qarabagom. Biti bomo morali maksimalno osredotočeni, saj Qarabag ne bo mogel ničesar izgubiti in bo z vsemi silami krenil na nas. V Bakuju bomo morali biti pravi predvsem v obrambi, saj si Qarabag ustvarja veliko priložnosti,« je po zmagi povedal trener Dinama Sergej Jakirović. 

Priporočamo