Beograjčani so v uvodnem krogu lige prvakov doma izgubili z Benfico (1:2), medtem ko so se aktualni italijanski državni prvaki v ponovitvi finala iz leta 2023 z Manchestrom Cityjem razšli brez zadetkov. Po porazu z Benfico so rdeče-beli v derbiju srbskega prvenstva s kar 4:0 premagali Partizan, minuli petek pa so bili z 2:1 boljši od Železničarja iz Pančeva. Po podaji Timija Maxa Elšnika iz kota je bil z glavo uspešen drugi slovenski reprezentant Vanja Drkušić.

»Vesel sem svojega debija v srbskem prvenstvu. Čeprav je moja osnovna naloga, da ohranim našo mrežo nedotaknjeno, je bil občutek doseči zadetek za svojo ekipo izjemen. Smo zelo nevarni iz prekinitev, Timi ima odlično nogo, dobro se poznava in zahvaljujem se mu za asistenco,« je po svojem prvem zadetku v dresu Crvene zvezde dejal Vanja Drkušić, ki se je dotaknil tudi gostovanja svoje ekipe v Milanu. »Nikogar se ne bojimo. V ligi prvakov lahko enakovredno igramo proti vsaki ekipi. Zavedamo se, da je Inter velik klub z odličnim igralskim kadrom in tradicijo, vendar se bomo potrudili, da Crveno zvezdo predstavimo na pravi način.« Svojega prvega gostovanja na slovitem San Siru se veseli tudi Timi Max Elšnik, ki je že osvojil srca navijačev evropskega prvaka iz leta 1991. Nekdanji kapetan Olimpije, ki se želi potrditi v evropskem klubskem merilu, je pred tekmo poudaril: »Igranje proti tako velikem klubu, kot je Inter, je za nas izjemna priložnost. Na igrišču moramo pokazati pogum in verjeti, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata.«

Čeprav sta tako Inter kot Crvena zvezda že dolgo na mednarodni sceni, sta se do zdaj med sabo pomerila le dvakrat, pa še to v sezoni 1980/81. Na San Siru se je prva četrtfinalna tekma pokala prvakov končala z izidom 1:1, na povratni tekmi pa je Inter na Marakani slavil z 1:0. Tudi sicer imajo črno-modri odlične izkušnje s srbskimi klubi, saj so na dozdajšnjih osmih tekmah šestkrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno, na drugi strani so rdeče-beli na enajstih gostovanjih v Italiji le enkrat zmagali (leta 2002 proti Chievu).

V torek bo od slovenskih nogometašev v ligi prvakov aktiven tudi Kenan Bajrić, ki bo s Slovanom iz Bratislave gostil sloviti Manchester City. Prvi krog najboljši slovaški ekipi ne bo ostal v lepem spominu, saj je v Glasgowu proti Celticu izgubila kar z 1:5. Izraziti favoriti so seveda angleški prvaki, Slovaki bi bili še kako zadovoljni s točko. Od ostalih tekem velja omeniti gostovanje PSG v Londonu pri Arsenalu ter dvoboj med Bayerjem iz Leverkusna in Milanom. 

Spored lige prvakov

2. krog, torek, 1. oktober:  ob 18.45: Stuttgart – Sparta Praga, Salzburg – Brest; ob 21. uri: Arsenal – PSG, Barcelona – Young Boys, Inter – Crvena zvezda, PSV Eindhoven – Sporting, Slovan Bratislava – Manchester City, Bayer Leverkusen – Milan, Borussia Dortmund – Celtic; sreda, 2. oktober: ob 18.45: Girona – Feyenoord, Šahtar Doneck – Atalanta, ob 21. uri: Benfica – Atletico Madrid, Dinamo Zagreb – Monaco, Liverpool – Bologna, Lille – Real Madrid, Sturm Gradec – Brugge, Aston Villa – Bayern München, Leipzig – Juventus.

 

Priporočamo