Bogati Savdijci si želijo namreč povečati ugled države in njenega nogometa pred domačim svetovnim prvenstvom leta 2034.

Globo, brazilski medijski velikan, je razkril podrobnosti neverjetne ponudbe. Viniciusu so ponudili petletno pogodbo, po kateri bi zaslužil milijardo evrov, 13-krat več kot pri Realu. Na družbenih omrežjih se je razširil izračun, po katerem bi Vinicius tako zaslužil 23 tisoč evrov na minuto, 549 tisoč evrov na dan in 3,8 milijona evrov na teden.

Zaslužil bi 13-krat več kot v Realu

Poleg izjemne plače bi za omenjeni honorar deloval tudi kot obraz svetovnega prvenstva leta 2034. V okviru ponudbe si lahko po igralski upokojitvi izbere službo v savdskem nogometu.

As: Real je odgovoril, koliko zahtevajo

Pri španski Marci so včeraj popoldne zapisali, da sta Real in Vinicius »zavrnila največji prestop v zgodovini športa,« v drugem madridskem športnem mediju As pa trdijo drugače: »Predsednik Florentino Perez je zavrnil pogajanja o Viniciusovem prestopu, je pa Savdijce preusmeril na izvršnega predsednika Reala Joseja Angela Sancheza, ki jim je odgovoril, da znaša odškodninska klavzula za Viniciusov prestop milijardo evrov.«

Največji savdski prestop doslej je izvedel najuspešnejši klub v državi. Al Hilal je za 150 milijonov dolarjev privabil nekdanjega napadalca PSG Neymarja.

Priporočamo